Aktuális

Megtalálták az Oroszországban lezuhant, ukrán hadifoglyokat szállító repülőgép fekete dobozait

Az év legnézettebb sporteseménye lett a vasárnapi Magyarország–Montenegró mérkőzés

Az Eb-selejtező sorozat minden eddigi nézettségi rekordját megdöntötte a magyar labdarúgó-válogatott vasárnap délutáni, telt ház előtt játszott utolsó mérkőzése. A csoportelsőségért folyó küzdelmet 854 ezren követték az M4 Sporton. Magyarország legnézettebb sportcsatornája ezzel a találkozó ideje alatt piacvezető lett.

Szoboszlai Dominik duplája és Nagy Ádám ráadás gólja, valamint Dibusz Dénes parádés védései után a magyar labdarúgó-válogatott veretlenül, csoportelsőként jutott ki a 2024-es németországi Európa-bajnokságra. A hazai pályán, a teltházas Puskás Arénában zajló utolsó csoportmérkőzést rekordszámú szurkoló követte az M4 Sporton. A vasárnapi összecsapás az év legnézettebb sporteseménye lett, 854 ezren nézték, megdöntve ezzel a korábbi Eb-selejtezők rekordját. A mérkőzés ideje alatt piacvezető volt az M4 Sport megelőzve a két legnagyobb kereskedelmi tévécsatornát: a közvetítés 27,1 százalékos közönségarányt hozott, közel 1,4 millió embert ért el, és egy néző átlagosan 77 percet nézett a találkozóból. A közmédia on-line felületén is sokan követték a történelmi sikert, az m4sport.hu oldalon keresztül 98 ezren szurkoltak a csapatnak.

Bár a vasárnapi találkozó rekordnézettséget hozott az M4 Sporton, az Eb-selejtező valamennyi mérkőzését kiemelt figyelem övezte, ami jól mutatja, hogy a közmédia sportcsatornája a magyar futball otthona. Az Eb-selejtező nyolc csoportkörös összecsapásán átlagosan 706 ezren szurkoltak a válogatottnak, 20 százalék fölötti volt közönségarány és egy néző 73 percet nézett a mérkőzésekből. A három legnézettebb meccs – a most vasárnapi után – a Litvánia–Magyarország, valamint a Bulgária–Magyarország lett, előbbit 800, utóbbit 765 ezren nézték az M4 Sporton.

Kapcsolódó tartalom

Már a Bulgária ellen elért eredménnyel valóra váltott az együttes egy 38 éves álmot, hiszen egyenes ágon, pótselejtező nélkül tudott továbbjutni a magyar csapat Eb- vagy vb-selejtezősorozatból. Vasárnap újabb álom vált valóra: 1976 után először zárta veretlenül a csapat a teljes naptári évet. Marco Rossi Eb-résztvevő együttese a második kalapba került, és várja az Eb-csoportkörös sorsolást, amelyet december 2-án 18 órától élőben követhetnek az M4 Sporton.

Szoboszlai Dominik már a Bulgária elleni csütörtöki összecsapás után a jövő évi kontinenstornára tekintett előre az M4 Sportnak adott exkluzív interjújában. „Bármilyen csoportba is kerülünk, van esélyünk továbbjutni. Teljesen mindegy, ki van a csoportban. Élvezzük! És a végén lehet, hogy mi leszünk a legnagyobb meglepetés.” Hogy a sorozatban harmadik Eb-szereplésére készülő magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányának szavai valósággá válnak-e, jövőre derül ki. A szurkolók pedig mindenről tudnak majd, hiszen a válogatott félkészülési mérkőzéseit és természetesen a 2024-es Európa-bajokságot is követhetik kizárólag az M4 Sporton.

(Forrás: Nielsen Közönségmérés, és Gemius Prism)

(Fotó: MTVA)

Ajánljuk még