Aktuális

Kórházba került Katalin hercegné

Egy pillanat alatt megváltozott a hangulat: Magyarországon és a határon túl is rengetegen ünnepelték, hogy a magyar csapat kijutott az Eb-re

Rengetegen szurkoltak és ünnepelték csütörtökön a magyar labdarúgó-válogatott sikerét. Magyarországon és a határon túl is az utolsó percig bíztak Marco Rossi csapatában és végül Eb-kijutást ünnepelhettek a drukkerek.

Dunaszerdahelyen is kitörő örömmel fogadták a magyar válogatott Eb-részvételt érő gólját. Marco Rossi csapatát ünnepelték csütörtök este Székelyudvarhelyen is.

Topolyán pedig az italt locsolták a mérkőzés utolsó percében. A magyar labdarúgó-válogatott népszerűsége a határon túl is töretlen a futballt szerető városokban, és a helyi szurkolóknak is jó emlékei vannak az Eb-kijutásokkal kapcsolatban.

Kapcsolódó tartalom

„Én 85-ös vagyok, azóta nem jutott ki egyenes ágon a válogatott világversenyre vagy európai versenyre. Tehát gyakorlatilag én nem éltem még azt meg, hogy egyenes ágon tudunk kijutni. Pont ma volt nyolc éve vagy pont ma dobta ki nekem a nyolc évvel ezelőtti emléket, amikor megfogadtam, hogy kopaszra nyírom a hajam, ha kijutunk az Európa-bajnokságra. Mára már szerintem az én kopasz fejem is természetes, meg az, hogy a magyar válogatott kint van az Európa-bajnokságon” – mondta egy szurkoló.

A Bulgária–Magyarország sorsdöntő összecsapás ideje alatt Budapesten is számos vendéglátó egység megtelt a szurkolókkal. Idősebbek és fiatalok egyaránt rengetegen voltak kíváncsiak Szoboszlai Dominikékra, és egy pillanat alatt megváltozott a hangulat.

Kapcsolódó tartalom

Az elmúlt években számos baráti társaságnak lett rendszeres programja a közös meccsnézés, és örömmel tölti el a szurkolókat, hogy a tudatos munkának köszönhetően jönnek is az eredmények.

„Azt gondolom, hogy az az építkezés, ami zajlik jó pár éve, meghozta az eredményét.

Tizenhatban Dárdai Pálnak is köszönhetően. Itt tök egyértelműen a foci is összekovácsolja az embereket és a társaságot” – jelentette ki egy másik szurkoló.

Vasárnap a Puskás Arénába és környékére is több tízezer szurkoló fog kilátogatni, hiszen Montenegró ellen lezárul a selejtezősorozat. A Magyar Labdarúgó-szövetség a mérkőzés előtt, ami 15 órakor kezdődik, programokkal várja a drukkereket.

Ajánljuk még