Baleset

Árokba csúszott egy ukrán busz Kisvárdánál, több gyermek megsérült

Felháborodtak a milliomos F1-es pilóták a pénzbírságok emelésén

A Forma–1-es pilóták értetlenkedve és felháborodottan fogadták, hogy a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) drasztikusan megemelte a kiszabható pénzbüntetések mértékét.

Az FIA Motorsport Világtanácsa csütörtöki genfi ülésén úgy határozott, hogy 250 ezerről egymillió euróra emeli a Forma–1-es hétvégéken kiszabható pénzbüntetés felső határát.

A szövetség a döntést azzal indokolta, hogy az összeg 12 éve nem változott, és azt a motorsport mostani követelményeihez kell igazítani.

George Russell, a Mercedes pilótája – egyben a versenyzők érdekvédelmi szervezetének, a GPDA-nak az igazgatója – szerint nevetséges, hogy egy versenyzőnek akár egymillió eurót is ki kell fizetnie.

Hasonlóan vélekedett Charles Leclerc, a Ferrari sztárja is:

„Fogalmam sincs, hogy miért lehet egymillió eurós büntetést adni. Ez hatalmas összeg. Néhány pilóta ennél kevesebbet keres”

– jelentette ki a monacói pilóta.

Lewis Hamilton kiemelte, az sem tisztázott, hogy milyen esetekben szabható ki ekkora bírság.

„Ha már egymillió eurós büntetést szabnak ki, akkor biztosítani kell, hogy (a befizetett pénz) 100 százalékban jó célt szolgáljon. Sokat kell még tennünk a könnyebb bekerülés és a sokszínűség megteremtése érdekében. Csak így fogják megkapni tőlem azt az egymillió eurót” – fogalmazott a Mercedes hétszeres világbajnoka.

Kiemelt képen: Max Verstappen (Red Bull) Charles Leclerc (Ferrari), Pierre Gasly (Alpine), George Russell (Mercedes) és Daniel Ricciardo (Alpha Tauri, b-j) a pilótaparádén a Forma–1-es Magyar Nagydíj előtt a Hungaroringen, 2023. július 23-án. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ajánljuk még