Időjárás

A reggeli csúcsforgalom ideje alatt csaphat le az ónos eső, de jön a havazás és a jégpáncél is

Bejelentették a Forma–1 következő gumiszállítóját

A következő négy évben is a Pirelli lesz a Forma–1-es világbajnoki sorozat kizárólagos gumiszállítója – közölte a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) és a Liberty Media kedden.

Az erről szóló, 2027-ig érvényes megállapodást az olasz gumigyártó, az sportszakmai felügyelete ellátó FIA, valamint a vb-sorozat kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media közösen jelentette be.

A 2028-ra érvényes plusz egyéves opciót is tartalmazó szerződés értelmében a Pirelli szállítja a versenyabroncsokat a Forma–2-es és a Forma–3-as mezőnynek is.

Sajtóhírek szerint

a Pirelli egyetlen kihívója a japán Bridgestone volt, amely 1997 és 2010 között volt a Forma–1 gumipartnere.

 

„A Forma–1 egyedülálló kihívást jelent a gumiszállítók számára, és a Pirelli nagy elkötelezettségről tett tanúbizonyságot az olyan gumiabroncsok gyártásában, amelyek megfelelnek a versenyautók extrém igényeinek. Szeretném megköszönni a Pirellinek, hogy folyamatosan támogatja a motorsportot.”

„A következő években további előrelépést teszünk mind a teljesítmény, mind a fenntarthatóság terén, és a Pirelli mindkét cél iránt határozottan elkötelezte magát”

– idézte Mohamed Ben-Szulajem elnököt az FIA közleménye.

Az olasz gyártó 2011 óta kizárólagos beszállítója a száguldó cirkusznak.

Kiemelt képen: Sergio Pérez, a Red Bull mexikói pilótájának kerékcseréje a Forma–1-es Monacói Nagydíjon, 2022. május 29-én. (Fotó: MTI/EPA Pool/Christian Bruna)

Ajánljuk még