Aktuális

Hatalmas robbanás rázta meg hajnalban Lágymányost, két lakás teljesen leégett, egy ember meghalt

Klopp újrajátszatná a Liverpool sokat vitatott meccsét

Jürgen Klopp úgy véli, hogy újra kellene játszani a múlt szombati, Tottenham Hotspur elleni labdarúgó Premier League-mérkőzést azután, hogy csapatát, a Liverpoolt súlyos videóbírós (VAR) hiba miatt megfosztották egy szabályos góltól.

A vendégek emberhátrányban voltak, amikor Luis Diaz a 34. percben – 0-0-s állásnál – szabályos gólt szerzett, a bíró azonban les miatt ezt nem adta meg és a VAR sem avatkozott közbe. Később kiderült, azért, mert

a videószobában azt hitték, hogy a pályán gólt ítélt a játékvezető, és egyértelmű volt a helyzet, így jelezték, hogy nem írják felül a döntést.

Kapcsolódó tartalom

A játékvezetőket, a mérkőzések hivatalos közreműködőit tömörítő szervezet (Professional Game Match Officials Limited, PGMOL) elismerte, hogy „jelentős emberi tévedés” történt.

A Liverpool – Szoboszlai Dominik klubja – az ügy folyományaként hivatalos igényt nyújtott be a PGMOL-hoz, melyben a VAR hangfelvételét követelte.

Az LFC meg is kapta a felvételt, Klopp azonban jelezte, hogy ez nem sokat változtatott az álláspontjukon,

azt támasztotta alá, hogy „nyilvánvaló hiba történt”.

Kapcsolódó tartalom

„Szerintem megoldást kellene találni. Ennek újrajátszásnak kellene lennie” – tette hozzá Klopp a belga Union Saint-Gilloise elleni csütörtöki Európa-liga mérkőzés előtti sajtótájékoztatón- Elismerte ugyanakkor, hogy ezzel kapukat nyitnának meg, ami a javaslata elleni érv lehet.

A német tréner mégis úgy véli, hogy – bár hozzászokott téves döntésekhez – ilyen még soha nem történt, ezért ezúttal a meccs újrajátszása lenne a helyes megoldás.

Arra a kérdésre, hogy klubja kérte-e vagy kérvényezi-e ezt hivatalosan, úgy reagált, egyelőre a meglévő információkat dolgozzák fel.

A találkozót végül a házigazda Tottenham nyerte 2–1-re (a liverpooli Matip utolsó, 96. percben szerzett öngóljával), a Vörösök két kiállítás miatt kilenc emberrel fejezték be a küzdelmet. Hét forduló után a Tottenham a második, a Liverpool pedig a negyedik helyen áll a Premier League-ben.

Kiemelt képen: Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője hevesen reagál a Tottenham Hotspur – Liverpool FC angol bajnoki labdarúgó-mérkőzésen Londonban, 2023. szeptember 30-án. (Fotó: EPA/Neil Hall)

Ajánljuk még