Aktuális

Ne lepődjön meg, ha ma szirénát hall!

A VAR-hiba után következményeket vár a Liverpool

Szoboszlai Dominik klubja, az FC Liverpool vizsgálja a rendelkezésére álló lehetőségeket az után, hogy súlyos videóbírós (VAR) hiba miatt megfosztották egy szabályos góltól a szombati, Tottenham Hotspur elleni angol futballbajnoki mérkőzésen.

A találkozót az utolsó percben esett öngóllal a házigazda londoniak nyerték 2-1-re, a Vörösök két kiállítás miatt kilenc emberrel fejezték be a küzdelmet.

A vendégek már emberhátrányban voltak, amikor Luis Diaz a 34. percben – 0-0-s állásnál – szabályos gólt szerzett, a bíró azonban les miatt ezt nem adta meg és a VAR sem avatkozott közbe. Később kiderült, azért, mert a videószobában azt hitték, a pályán gólt ítélt a játékvezető, és egyértelmű volt a helyzet, így jelezték, hogy nem írják felül a döntést. A játékvezetőket, a mérkőzések hivatalos közreműködőit tömörítő szervezet (Professional Game Match Officials Limited, PGMOL) elismerte, hogy „jelentős emberi tévedés” történt.

Kapcsolódó tartalom

A Liverpool közleményt adott ki az esettel kapcsolatban, melyben többek között elfogadhatatlannak nevezte ezt a minősítést, és az ügy megnyugtató lezárása érdekében részletes vizsgálatot szorgalmazott. Álláspontja szerint egy súlyos VAR-hiba miatt nem alkalmazták megfelelően a szabályokat, ami megingatta a sport integritását. A klub úgy véli továbbá, az eseményeket teljesen átláthatóan ki kell vizsgálni, mert ez a jövőre vonatkozóan is nagy hatással lehet, és minden egyesületet érint.

Hét forduló után a Tottenham a második helyen áll a Premier League-ben, egy ponttal lemaradva az éllovas Manchester Citytől, míg a Liverpool a negyedik egy ponttal a Spurs és az Arsenal mögött.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt képen: Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa és csapattársa, Virgil van Dijk a Tottenham Hotspur elleni mérkőzés végén az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2023. szeptember 30-i játéknapján Londonban. A Tottenham 2-1-re győzött (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

Ajánljuk még