Aktuális

Uniós biztossal tárgyalt Orbán Viktor

Vezettek a szerbek, de jött Varga Barnabás – a válogatott forgatókönyvét másolta a Fradi

| Szerző: hirado.hu
Két hét alatt két szerb-magyar párharc is lezajlott labdarúgóink között: előbb Szerbia és Magyarország válogatottja csapott össze Eb-selejtezőn Belgrádban, csütörtökön pedig a Ferencváros fogadta Budapesten a Csukaricski gárdáját a Konferencia-ligában. Mindkét párharc hasonló forgatókönyvvel zajlott: szerb vezetés után Varga Barnabás góljával egyenlített a magyar csapat, majd sikerült megfordítani a találkozót és megnyerni a meccset. Most felidézzük a két magyar diadalt!

Az Eb-selejtezőkön egy selejtezőcsoportba került a magyar és a szerb fociválogatott, a Fradi pedig a Konferencia-ligában egy csoportba került a szerb Csukaricskivel. Így ősszel négy szerb-magyar párharcot rendeztek, illetve rendeznek. Két párharc után kijelenthetjük: a magyar csapatok „nyerésre” állnak, hiszen két találkozón két győzelmet szereztek, melyeken öt rúgott mellett mindössze két gólt kaptak.

A győzelmekben kulcsszerepet játszott egy itthon játszó magyar játékos, Varga Barnabás. De nézzük sorjában!

MTI/Koszticsák Szilárd

Szeptember 7-én Szerbia válogatottja fogadta Magyarországot Belgrádban. A találkozó nem indult jól, hiszen már a 10. percben hátrányba kerültünk.

Kapcsolódó tartalom

Dibusz rossz kirúgásából indultak meg a szerbek, melynek végén Tadic tört a büntetőterületre, majd okosan átpasszolt a bal oldalra, ahol a jó ütemben érkező Vlahovic lőhetett az üres kapura, a labda a menteni igyekvő Szalairól pattant a magyar kapuba (1-0). Öngól!

Hasonlóan rosszul indult a Fradi és a Csukaricski csütörtöki összecsapása a Groupama Arénában: a magyar bajnok a 26. percben került hátrányba, amikor Nikcevic jobb oldali lapos beadása után Ivanovic 12 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (0–1).

Ezután is hasonló forgatókönyv szerint zajlott a két találkozó: mindkét esetben Varga Barnabás egyenlített!

Belgrádban a 34. percben egy jobb oldali magyar akció végén Sallai lövését a szerb kapus jobbra vetődve még hárította, de a kipattanóból Varga lőtt közelről a jobb sarokba (1-1).

Budapesten pedig előbb a 41. percben Owusut buktatták a 16-oson belül, majd a videózás után Varga Barnabás értékesítette magabiztosan a kiharcolt büntetőt a 44. percben.

És itt még mindig nincs vége a két meccs közti párhuzamnak, hiszen

az egyenlítés után nem sokkal a válogatott és a Fradi is még a szünet előtt megfordította a találkozót.

Szerbia ellen a 36. percben (két perccel az egyenlítés után), egy jobb oldali magyar szögletet követően átkerült a labda a bal oldalra, majd Lang nagyszerű, védelem mögött elsuhanó beadására pedig a hosszú oldalon Orbán érkezett, aki közelről a bal felső sarokba lőtt (1-2).

A Ferencváros pedig az első félidő hosszabbításában (ha a gólörömöt nem számítjuk itt is csak pár perc telt el az egyenlítés óta), egy bal oldali szöglet után Owusu tolt kettőt a labdán a 16-os bal oldalán, majd gyönyörűen a bal felső sarokba csavart (2–1).

A találkozók ezután is hasonlóan alakultak, hiszen

a magyar válogatott és a Fradi is begyűjtötte a három pontot

(utóbbi a második félidőben még növelni is tudta a különbséget) és a győzelemmel csoportja élére állt.

A győzelmek azért is számítanak bravúrnak, mert a szerb focit válogatott és klubszinten is magasabban jegyzik mint a magyart.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: A Ferencváros és a magyar válogatott játékosai ünnepelnek a Csukaricski és Szerbia ellen lőtt találatok után (Forrás: MTI)

Ajánljuk még