Időjárás

Jön a havazás – térképen mutatjuk, mi várható

Keleti Ágnes a legmagasabb kort megélt olimpiai bajnok

Péntektől Keleti Ágnes a legmagasabb kort megélt olimpiai bajnok a világon.

Az 1921. január 9-én született ötszörös olimpiai bajnok Keleti Ágnes, a nemzet sportolója, péntektől a legmagasabb kort megélt olimpiai bajnok a világon.

A nem mindennapi „mérföldkő átlépése” alkalmából csütörtök délután otthonában köszöntötte Keleti Ágnest Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, valamint Wladár Sándor és Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnökei.

Az ünnepségen ott volt Keleti egykori klubja, az UTE (az Újpesti Dózsa elődje és utódja) képviseletében Juhász Judit, a torna szakosztály igazgatója, Tibolya Péter elnökségi tag és Tahon Róbert jogi igazgató. Megjelent továbbá Jusztin Ádám, a Makkabi VAC elnöke, a Makkabi Europe sportigazgatója.

Kapcsolódó tartalom

„Ági néni egy élő példakép, egy ikon. Óriási örömöt szerzett sportolóként a sikereivel, és most, 102 évesen is világcsúcsra képes, amire nem sokan. Ezért vagyunk itt, ezért köszönjük őt” – mondta az MTI-nek Schmidt Ádám.

Keleti Ágnes hangsúlyozta, továbbra is mindennap tornázik, sok gyümölcsöt és csokoládét eszik, szemüveg nélkül nézi a tornaközvetítéseket a világhálón, és kritikusan szemléli a gyakorlatokat.

Ajánljuk még