Időjárás

Van, ahol már szakad a hó, visszatért a tél – térképen mutatjuk, mi várható

Megszólalt Schumacher barátja, de nem lettek nyugodtabbak a rajongók

| Szerző: hirado.hu
A hétszeres világbajnokot korábban minden Forma–1-es futamára elkísérő svájci szakújságíró, Roger Benoit újabb morzsákkal szolgált a 2013-as, súlyos síbalesete óta ágyban fekvő Michael Schumacher egészségi állapotáról egy lapinterjúban. A 74 éves veterán szakíró azt is elárulta, miért tartozik még neki Schumacher egy vacsorával.

Felesége, Corinna a Michael Schumacherről készült 2021-es Netflix-dokumentumfilmben csak annyit mondott férjéről, hogy a balesete óta „más, de itt van”. Ebből sokan arra következtetnek, hogy

a Ferrari és a Mercedes egykori sztárja ugyan életben van, de a nap minden percében ágyhoz kötött, beszélni nem tud és gondoskodni kell róla.

A svájci Blick 74 éves tudósítója, az újságíróként több mint 600 Forma–1-es nagydíjon részt vett Roger Benoit a minap rossz híreket közölt Schumacherről. Amikor egy interjúban azt kérdezték tőle, tud-e valamit az autóversenyző állapotáról, azt felelte:

„Nem. Erre a kérdésre csak egy válasz van, mégpedig az, amit a fia, Mick adott 2022-ben az egyik interjújában: »Bármit megadnék, hogy beszélhessek apával«. Ez a mondat mindent elmond arról, hogy több mint 3500 nap után milyen állapotban van az apja. Egy reménytelen eset”

– fogalmazott Benoit.

Kapcsolódó tartalom

Az újságíró ezzel Schumacher szintén autóversenyző fiának, Micknek arra a nyilatkozatára utalt, amelyet a Netflix Drive To Survive című F1-es sorozatának egyik epizódjában mondott. Mick akkor úgy fogalmazott: „Azt hiszem, apa és én, mi másképp értenénk meg egymást. Egyszerűen azért, mert hasonló nyelvet beszélünk – a motorsport nyelvét.”

Beváltja-e Schumi a vacsorameghívást?

Az F1-es tudósító azt a történetet is elmesélte, amikor a hétszeres világbajnok egy baráti gesztussal igyekezett őt motiválni, hogy fogyjon le.

„Michael tartozik még nekem egy vacsorával is, mert megígérte, hogy ha lefogyok 80 kiló alá, akkor meghív. Egyszer odajött hozzám, és azt mondta: Roger, kezdesz dagi lenni! Schumi megígérte, hogy ha lefogyok, meghív vacsorára, de ezzel valószínűleg örökre az adósom marad.”

Kapcsolódó tartalom

A hétszeres F1-es világbajnok 2013 decemberében, a francia Alpokban történt síbalesete során szenvedett súlyos koponyasérülést, amikor elesett és beverte a fejét egy kiálló kődarabba. Ezt követően helikopterrel kórházba vitték, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

Schumacher a balesetet ugyan túlélte, de hetekig mesterséges kómában feküdt, és több hónapig nem hagyhatta el a kórházat. Amikor közel egy év után hazaszállították a svájci Vufflensben található családi házába, a család hírzárlatot rendelt el, ezért nagyon kevés friss információ szivárgott ki a sportoló állapotáról. Teljesen elzárták az egykori F1-es világbajnokot a nyilvánosság elől, hogy megőrizzék a család magánéletét.

A kiemelt képen: Michael Schumacher (jobbra), a Ferrari vb-címvédője és Jean Todt, a Ferrari csapatvezetője a Magyar Nagydíj előtt a Hungaroringen, 2002. augusztus 18-án (MTI Fotó: Földi Imre)

Ajánljuk még