Aktuális

Harminchatan lettek milliomosok az ötös lottó sorsolása után

Országos csúccsal 16. a magyar férfi 4x400-as váltó

A Steigerwald Ernő, Wahl Zoltán, Kovács Árpád, Molnár Attila összeállítású magyar férfi 4x400 méteres váltó 3:02.65 perces országos csúccsal futamában a kilencedik lett, összesítésben pedig a 16. helyen végzett a budapesti atlétikai világbajnokság szombati versenynapján.

A hazai stafétának egyértelműen az volt a célja, hogy az 1999 óta fennálló, Szeglet Zsolt, Nyilasi Péter, Bella Attila, Bédi Tibor által tartott 3:03.64-es rekordnál jobbat fusson és ezt meg is tette.

A két futam közül Molnár Attiláék az elsőben kaptak helyet, annak is a hetes pályáján. Az elsőként induló Steigerwald egészen az utolsó méterekig kiválóan futott, tartotta a lépést a riválisokkal, az utolsó húsz méterre viszont láthatóan kihajtotta magát és kilencedikként adta át a botot a 200 méteren egyéni csúcsot elért Wahl Zoltánnak.

A tatabányai sprinter az első kanyar után utolsó helyen tudott bevágni, a célegyenesben viszont érezhetően hozott az ellenfeleken,

a váltás viszont nem jött ki szerencsésen, Kovács Árpádnak az indulásnál kerülgetnie kellett a többi váltó második emberét.

Később ő is jó tempóban futott, azonban hátrányát nem tudta csökkenteni, így az egyéniben elődöntős Molnár Attilának a nyolcadik spanyolokkal szemben is komoly hátránya volt az indulásnál.

A vb-n az országos csúcsot 44.84 mp-re javító Molnár azonban egészen parádésan futott és a közel tíz méteres lemaradását a célig szinte teljesen behozta, csupán egyetlen századdal dobta be magát a spanyolok utolsó embere mögött. Az FTC sprintere a leggyorsabb volt a negyedik emberek közül 43.78 mp-cel.

Kapcsolódó tartalom

Volt bennem izgatottság, de amikor beléptem a stadionba és meghallottam az ovációt ez elmúlt” – kezdte az értékelést a váltó első embere, a 21 éves Steigerwald Ernő. „Nagyon jó volt, a vége egy kicsit zsibis volt, van még rajta mit javítani, de ennél is jobbak leszünk.

A botot a vegyes váltóval egy hete országos csúcsot futott, majd 200-on egyéni rekordot elérő Wahl Zoltán kapta, aki már félkörös futása után jelezte, hogy a stafétával nagy dobásra készülnek.

„Igen, az országos rekordra gondoltam, amire nagyon büszkének kell lennünk. Ugyanakkor azt beszéltük a srácokkal, hogy ebben még sok maradt. A váltásoknál rendre ki kellett mennünk a hatos pályára, amivel rengeteg idő elment” – mondta Wahl.

Ő a mindössze 17 éves Kovács Árpádot váltotta, akinek komoly nehézségei akadtak az indulásnál.

Az utolsó helyen kaptam, ahonnan nem volt egyszerű indulni, de ez egyértelműen az én hibám volt, ezen a váltáson javítani kell. Ez még az első világversenyem volt váltóval, pláne a felnőttek között, még tanulnom kell ezt, de hatalmas élmény volt és nagyon örülök az országos rekordnak.

Molnár Attila arról beszélt, hogy teljesen más váltóval futni, mint egyéniben.

Szerintem nem négy felé oszlik a felelősség, hanem megnégyszereződik, mert nem csak magamért, a többiekért is futok” – jegyezte meg az FTC klasszisa. „Volt bennem egy olyan, hogy megfogjam az előttem lévőt, de elsősorban a saját ritmusomban akartam futni és ez sikerült is. Csak azt sajnálom, hogy egy századdal lemaradtam, de nem baj, legközelebb meglesz.

Ajánljuk még