Aktuális

Elfogták a 13 éves telefonbetyárt, aki több száz bomba robbantásával fenyegetőzött

A férfiak után a magyar női 4x400-as váltó is országos csúcsot futott az atlétikai vb-n

Több mint 40 éves rekordot megdöntve futamában az ötödik, összesítésben pedig a 11. lett a magyar női 4x400 méteres váltó a budapesti atlétikai világbajnokságon szombaton.

A hazai négyes a második futamban a kettes pályáról indult, a két futamból az első három helyezettek mellett a további két legjobb időt elérő csapat folytathatta a fináléban. A váltó első embere, Nádházy Evelin egyik vetélytársát sem tudta megelőzni, és a hajrára el is fáradt, így utolsóként váltotta Kéri Biankát.

A veszprémi atléta már negyedszer állt rajthoz a vb-n: a 4×400-as vegyes váltóval országos csúcsot futva 11. lett, 800 méteren pedig bejutott az elődöntőbe. Kéri ledolgozta hátrányát és csaknem egyszerre váltott az előtte futó svájciakkal, 48.40 másodperccel a második leggyorsabb volt a mezőnyben a második emberek között.

Tőle a 400 méter előfutamában egyéni csúcsot elért Rapai Fanni vette át a váltóbotot,

aki fantasztikusan teljesített, két ellenfelét is megelőzte. Következett Molnár Janka, aki szintén tagja volt a vegyes váltónak, emellett 400 méter gáton is indult. Ő is hatalmas lendülettel futott, nemcsak növelte előnyét, hanem 3:27.79 perces országos csúccsal az ötödik helyre hozta be a csapatot.

A magyar váltó 43 éves rekordot döntött meg, 1980 óta az Orosz Irén, Forgács Judit, Tóth Éva, Pál Ilona négyes tartotta az országos csúcsot 3:27.86 perccel.

Kapcsolódó tartalom

Nádházy Evelin azzal kezdte az értékelését, hogy számára duplán stresszes volt a futás.

Szerettem volna bizonyítani, hogy itt van a helyem a csapatban, mert az idei szezonom nem úgy alakult, ahogy terveztem, ahogy szerettem volna, főleg annak fényében, hogy mennyi energiát tettem bele” – mondta a gödöllői sprinter. „Én itt az életemért futottam, a lányokért, a hazámért, mindenért. És ez, hogy országos csúcs lett, egyszerűen eldobtam az agyamat.

Kéri Bianka a pénteken kissé csalódottan nyilatkozott 800-as elődöntője után, de mint most elárulta, már az interjúk után túltette magát rajta és csak a váltóra koncentrált.

Mostanra azért elfáradtam. Ez volt a negyedik pályára lépésem, tegnap volt a 800 méter elődöntője. Elsősorban mentálisan érzem a fáradtságot” – mondta Kéri Bianka, hozzátéve, hogy előzetesen bíztak abban, hogy megdönthetik a rekordot.

Éreztük, hogy ez bennünk lehet és nagyon örülök, hogy sikerült. Személy szerint próbáltam kiadni magamból mindent és igyekeztem mindent megtenni a csapatért, úgy gondolom, ez sikerült.

Az egyéniben nagyszerű egyéni csúcsot futott Rapai Fanni ismét remekelt.

Nagyon boldog vagyok, és nagyon büszke a lányokra. országos csúcsot akartunk futni és sikerült. Most ha akartam volna sem tudtam volna lazán futni és összességében egy elképesztő élmény volt számomra a világbajnokság” – összegzett Rapai.

Molnár Janka a vegyes váltó rekordja, majd a 400 gát előfutama után sem volt elégedett a teljesítményével, most viszont jónak érezte a futást és mindent kiadott magából, olyannyira, hogy még a vegyes zónában is látszott rajta, kimerítette a futam.

Rosszul vagyok, nagyon elfáradtam, teljesen kifutottam magam. Tudtam, hogy ha akarjuk az országos csúcsot, akkor nagyon vinni kell a végét is. Sikerült, nagyon vitt a lábam és nagyon sokat köszönhetünk a közönségnek is, mert nélkülük nem lett volna meg az utolsó száz” – jelentette ki a tatabányaiak sprintere.

Ajánljuk még