Aktuális

Harminchatan lettek milliomosok az ötös lottó sorsolása után

Szép volt, lányok! Krizsán Xénia negyedik, Nemes Rita tizedik hétpróbán, mindketten hatalmasat repesztettek 800-on

Egészen nagyszerű 800-as futással Krizsán Xénia három helyet lépett előre a női hétpróbázók között és a negyedik helyen végzett, míg Nemes Rita a tizedik helyen fejezte be a kétnapos viadalt a budapesti atlétikai világbajnokság vasárnapi versenynapján.

Az MTK magyar csúcstartó klasszisa idén még egyetlen hétpróbát sem teljesített, de a vb-n szinte minden számban remekelt. A 800 méteren erejét remekül beosztotta és 2:08.93 perccel ért célba, amiért 980 pont járt. Így végül 6479 pontos teljesítménnyel fejezte be a viadalt, ami csak egyetlen ponttal van az olimpiai kvalifikációs szint alatt. Összetettben 22 ponttal maradt le a dobogóról.

Klubtársa, a karrierje első felnőtt világbajnokságán szereplő Nemes Rita szintén kiválóan szerepelt, 800-on futamát 2:10.65 perccel megnyerte, amivel 955 pontot gyűjtött és egyéni csúcsot jelentő 6232 ponttal végzett a tizedik pozícióban.

A hétpróbát az 2019-es dohai győztes, a brit Katarina Johnson-Thompson nyerte meg 6740 ponttal, 20 ponttal megelőzve az amerikai Anna Hallt. A bronzérem a holland Anouk Vetteré (6501) lett.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Krizsán Xénia (j) és Nemes Rita a nõi hétpróba távolugrás számában a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 20-án (fotó: MTI/Illyés Tibor).

Ajánljuk még