Rendkívüli

Kocsis Máté: Hétfőn választ államfőt az Országgyűlés

Bánóczy Árpád egyéni csúccsal futamnyolcadik 400 gáton

Bánóczy Árpád új egyéni csúccsal a nyolcadik helyen végzett futamában, így nem jutott elődöntőbe férfi 400 m gáton a budapesti atlétikai világbajnokságon vasárnap.

A 20 éves tehetség idén került 51 másodpercen belülre, de 50.79-es legjobbjával nem lehettek továbbjutási reményei.

Kapcsolódó tartalom

A gátasok utolsó, ötödik futamában Bánóczy a nyolcas pályán futott és a bemutatásnál meghatottan fogadta a hazai publikum fülsüketítő üdvrivalgását. A hangulat vélhetőleg vitte magával a fiatal atlétát, aki bátran versenyezve futotta végig a távot, s ugyan az utolsó két gát már láthatóan nem esett jól neki, végül egy riválisát megelőzve a nyolcadik helyen ért célba 50.31 másodperces egyéni csúccsal.

„Egyszerűen fantasztikus volt a hangulat, amit a közönségtől kaptam. Valószínűleg még egy hétig fogok mosolyogni megállás nélkül” – mondta az MTI-nek a vegyes zónában Bánóczy, akinek az egyéni rekordja az idei évig 51.21 mp volt. – „Olyan eredményt tudtam most elérni, ami biztosan meghozza az önbizalmat, a kedvet ahhoz, hogy a jövő évre kőkeményen beleálljak a felkészülésbe annak érdekében, hogy kijussak a párizsi olimpiára.”

A magyar gátas elárulta, hogy akár már most jobb időt érhetett volna el, ám volt egy nagy és egy kisebb hiba a futásában.

„A hetedik gátnál hatalmasat rontottam, lépést kellett volna váltanom. Én 14 lépéssel veszem a gátakat és ott rá kellett volna kicsit nyújtanom, de annyira arra figyeltem, hogy a többiek még közel vannak, hogy nem nyújtogattam rá” – elemezte hibáját a Vasas tehetsége, aki azt is elmondta, hogy miben kell még nagyot javítania.  A gátvételi technika egy olyan terület, melyben óriási a potenciál, mert rengeteget lehet és kell rajta javítani. Csak azzal legalább fél másodpercet nyerhetek.

Az előfutamokból a futamok első négy helyezettjei és a négy további legjobb idő tulajdonosa került be az elődöntőbe, melyben ott lesz az olimpiai bajnok, világcsúcstartó norvég Karsten Warholm és legnagyobb kihívója, a Bánóczy futamában győztes amerikai Rai Benjamin is.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még