Aktuális

Botswana megfenyegette Berlint: 20 ezer elefántot küldenének Németországba

Sebastian Coe: A budapesti atlétikai vb helyi szervezőbizottsága kiváló munkát végez

A szombaton rajtoló budapesti atlétikai világbajnokság helyi szervezőbizottságát dicsérte Sebastian Coe, akit csütörtökön újabb négy évre megválasztották a nemzetközi szövetség (WA) elnökének a magyar fővárosban tartott kongresszuson.

A kétszeres olimpiai bajnok korábbi brit középtávfutó az M1-nek úgy nyilatkozott: „rendben vagyunk”, mert a közvetlen kollégái nem tűnnek stresszesnek, ez pedig jó jel.

„A helyi szervezőbizottság pedig kiváló munkát végez. Ez az egyik legjobb helyi szervezőbizottság, amellyel valaha is dolgoztunk. Nagyon együttműködők, nagyon szorgalmasak és nagyra törők” – mondta.

Coe kiemelte azt is, hogy már korábban meglátogatta Novák Katalin köztársasági elnököt,

aki szintén meggyőzte arról, hogy a világbajnokság rendkívül fontos számára, ő maga is rajong ezért az eseményért. A WA elnöke – aki 2015 óta vezeti a szövetséget – utalt arra is, hogy Budapesten, a világbajnokság városán érződik: „ez a város akar minket”.

Kapcsolódó tartalom

„Jon Ridgeon vezérigazgató úr gyakran megfordult Budapesten, hogy szemügyre vegye az előkészületeket, és jó volt a jelentéseit olvasni. Persze, mindenhol megvannak a kihívások, de fontos, hogy minden esetben megtaláltuk a megoldás felé vezető utat. Jómagam is jártam már itt és láttam az épülő stadiont, ami egy csodálatos létesítmény lett. Ami még nagyon tetszik, az a helyiek hozzáállása, magatartása, ami minden szempontból egy fontos örökségre utal” – tette hozzá.

Jelezte:

végső soron az atléták vannak főszerepben,

szerencsére remek formában vannak, ezt bizonyítják a nemrég felállított világcsúcsok is.

„Minden feltétel adott a jó világbajnoksághoz, szurkolok, hogy jól sikerüljön, az előjelek mindenképp jók!” – mondta a 66 éves Sebastian Coe, akinek a szövetség szabályai szerint ez lesz az utolsó elnöki megbízatása, amely 2027-ben zárul.

Ajánljuk még