Időjárás

Mutatjuk, mikor tér vissza a kánikula

Az Európai Bizottsághoz fordul a spanyol labdarúgó-bajnokság a PSG miatt

| Szerző: hirado.hu
A spanyol labdarúgó-bajnokság, a La Liga panaszt nyújtott be az Európai Bizottsághoz a katari tulajdonú francia Paris Saint-Germain futballklub ellen, mert állításuk szerint a francia bajnokcsapat finanszírozási mechanizmusa sérti az uniós versenytörvényeket.

A La Liga szombati közleményében az EU legutóbbi külföldi támogatásokról szóló rendeletére hivatkozik, amely korlátozza az unión kívüli országoktól származó támogatások igénybevételét az európai vállalatok számára, amennyiben ez a piac torzulásához vezethet. A spanyol labdarúgó-bajnokság álláspontja szerint Katar befektetése a francia klubcsapatba tisztességtelen előnyhöz juttatta a Paris Saint-Germaint (PSG) – írta a Politico.

Kapcsolódó tartalom

A cikk emlékeztetett, hogy a francia PSG-nek 2011 óta a Qatar Sports Investments, azaz a katari állam szuverén alapjának leányvállalata a tulajdonosa.

A spanyolok panasza szerint a PSG a katari „külföldi támogatásokat arra használja fel, hogy a legjobb játékosokat és edzőket szerződtesse a szokásos piaci helyzetben lévő klubok lehetőségein felül. Ezáltal képesek javítani saját sportteljesítményüket, valamint befolyásolni a rivális klubok toborzási képességeit.

Közleményében a La Liga kiemelte, hogy bízik az Európai Bizottság intézkedésében a piaci torzulások kezelésében. Állításuk szerint a francia bajnok jelenlegi helyzete „komolyan károsítja a sport ökoszisztémáját.”

Kapcsolódó tartalom

Az eredeti cikk itt olvasható.

Kiemelt kép: A PSG-s Neymar az UEFA Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a Paris Saint-Germain–Bayern München első mérkőzésén Párizsban, Franciaországban, 2023. február 14-én.

Fotó: EPA/MOHAMMED BADRA

Ajánljuk még