Baleset

Meghalt a 25 éves sofőr, miután busszal karambolozott autójával Tihanynál

Vizes vb: Rasovszky Kristóf hatodik 1500 méter gyorson

Rasovszky Kristóf hatodik helyen végzett 1500 méter gyorson a fukuokai vizes világbajnokság úszóversenyeinek vasárnapi zárónapján, ezzel a magyarok befejezték szereplésüket a Japánban rendezett viadalon.

A nyíltvízi úszók versenyeiben egyéniben 10 kilométeren és a váltóval is ezüstérmes Rasovszky a szombati előfutamban egyéni legjobbját (14:55.46) megjavítva, 14:54.09 perces idővel a hetedik helyen jutott a fináléba.

Kapcsolódó tartalom

A veszprémiek kiválósága – aki korábban 400 és 800 méter gyorson is egyéni csúcsot ért el, ráadásul mindkét számban teljesítette az olimpiai szintet is – az egyes pályán úszott, és nagyjából a táv háromnegyedéig utolsóként tempózott. A 26 éves versenyző a végén nagyot hajrázott és óriási egyéni csúccsal, 14:51.46 perces idővel hatodik lett.

A számot a tunéziai Ahmed Hafnaui nyerte, aki hatalmas csatát vívott a végén az amerikai Bobby Finkével, utóbbi végül 1500 méter leúszását követően 5 (!) századdal később csapott célba.

Kapcsolódó tartalom

Nagyon elégedett vagyok, mert sikerült hasonlóan felépíteni az első ezret, mint tegnap, az utolsó ötszázon pedig két riválist sikerült megverni

– nyilatkozta Rasovszky.

Az MTI kérdésére válaszolva elmondta, ez már olyan idő, amivel a tokiói olimpián döntőzni lehetett, így ha itt, vagy akár 400-on, illetve 800-on sikerül tovább javulnia, akkor meg kell próbálnia ezeket a számokat a párizsi olimpián is.

Úgy tűnik, amit januárban kitaláltunk, hogy ezt a kettőt minél jobban felépítsük, működik” – utalt Rasovszky a nyíltvízi és a medencés úszás „összefonódására”.

Rasovszky abszolút rekorder volt ezen a világbajnokságon azzal, hogy összesen több mint 20 ezer métert úszott a versenyein.

Két hét versenyzést végig tudtam úgy csinálni, hogy a legnagyobb döccenő az öt kilométer volt, ahol a végét nem tudtam úgy összerakni, ahogy én azt szerettem volna. Ettől függetlenül gyakorlatilag holtpont nélkül

A magyar medencés úszók Kós Hubert 200 méter háton aratott győzelmének köszönhetően egy éremmel zárták a viadalt, így nem szakadt meg a sorozat, továbbra is minden világbajnokságról legalább egy dobogós helyezéssel tértek haza.

Kapcsolódó tartalom

Eredmények:

férfi 1500 m gyors, világbajnok:

Ahmed Hafnaui (Tunézia) 14:31.54 perc

2. Bobby Finke (Egyesült Államok) 14:31.59

3. Samuel Short (Ausztrália) 14:37.28

…6. RASOVSZKY KRISTÓF 14:51.46

Kiemelt kép: Rasovszky Kristóf a férfi 1500 méteres gyorúszás előfutama után a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 29-én. (Fotó: MTI/Derencsényi István)

Ajánljuk még