Fontos

Kocsmai dulakodás után az autó elé lökte áldozatát a Thököly úton

Magyarok a világ tetején, nem lehetett ülve nézni: videókon az aranyeső, ami a héten hullott versenyzőinknek köszönhetően

| Szerző: hirado.hu
Tíz év után lett világbajnok szombaton a férfi vízilabda-válogatott, de nem ez volt a napokban az egyetlen magyar diadal. Pénteken Kós Hubert csapott célba elsőként a 200 méteres hátúszás döntőjében. Vívóink sem tétlenkedtek: a férfi kardcsapatnak és Koch Máté párbajtőrözőnek is lejátszották a Himnuszt.

Két világbajnokság küzdelmei zajlanak a héten: a japán Fukuokában a vizes-vb, míg az olaszországi Milánóban a vívó-vb. Mindkét esemény bővelkedett magyar sikerekben.

Tíz év után a világ tetején

Szombaton tíz év után lett világbajnok a férfi vízilabda-válogatott. Varga Zsolt együttese Fukuokában 10-10 után büntetőkkel győzte le Görögországot a döntőben.

MTI/Koszticsák Szilárd

A magyar csapat 1973, 2003 és 2013 után története negyedik világbajnoki aranyérmét szerezte meg férfi vízilabdában.

Ráadásul a hazai szövetség elnöke Madaras Norbert mellett, így már Vámos Márton és Varga Dénes is kétszeres vb-győztesnek mondhatja magát.

Kapcsolódó tartalom

Kós Hubert minden erejét a döntőre összpontosította

Szintén a fukuokai vizes vb-n aratott diadalt Kós Hubert, aki 200 méteres hátúszásban csapott elsőként a célba.

A 20 éves versenyző országos csúccsal nyert, ráadásul idén ennél jobb időt még senki sem úszott ezen a távon.

Kós a döntő után arról beszélt, hogy minden erejét a döntőre összpontosította az előfutamok során csak arra koncentrált, hogy mindig tovább jusson a következő körbe. Fiatal úszónk annyira beleadott mindent, hogy a medencéből kijövet rosszulléttel küzdött, de szerencsére hamar rendbe jött.

Kapcsolódó tartalom

Kós Hubert aztán szombaton már ott szurkolt a vízilabda döntő helyszínén, a finálé után még egy közös fotóra is összeültek a dobogón a friss magyar világbajnokok.

Szilágyi Áronék nem akartak több ezüstöt

A milánói vívó-vb sem maradtunk magyar diadal nélkül. Pénteken a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású férfi kardcsapat lett világbajnok, miután 45-42-re legyőzte a címvédő Dél-Koreát a döntőben. A magyarok 16 év után nyertek a vb-t ebben a számban. Szilágyi Áronék ezzel nagy lépést tettek az olimpiai részvétel felé, és megszerezték a magyar küldöttség harmadik érmét a milánói világbajnokságon.

„Megmondtam a srácoknak, hogy én nem fogok ezüstérmet vinni még egyszer haza, csakis aranyérmet és nem volt más út” – nyilatkozta a döntő után örömittasan Gémesi Csanád, aki társaival együtt be is tartotta ígéretét.

Kapcsolódó tartalom

A háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron szerint a sikerhez az kellett, hogy beérjen a magyar csapat. Az egyéniben bronzérmet szerző klasszisunk szerint le tudták győzni azokat a gyermekbetegségeket, amik miatt a korábbi döntőkben veszített a magyar csapat.

Szatmári András, Decsi Tamás, Szilágyi Áron és Gémesi Csanád (b-j), az aranyérmes magyar csapat tagjai a férfi kardcsapatok versenyének eredményhirdetésén a milánói vívó-világbajnokságon (Fotó: MTI/Illyés Tibor).

Koch hazai pályán győzte le olasz riválisát

Mint említettük ez már a magyar küldöttség harmadik érme volt Milánóban: a kardcsapat aranyérme és Szilágyi Áron bronzérme mellett szerdán Koch Máté párbajtőröző is a világ legjobbjának bizonyult. Ebben a számban négy év után játszották magyar versenyzőnek a Himnuszt.

Koch Máté a a milánói döntőben az Európa bajnoki címvédő és hazai pályán vívó olasz Davide Di Veroli-t győzte le.

„Nagyon örülök neki tényleg. Én otthon mindig mondtam, hogy világbajnok szeretnék lenni Milánóban. Szeretem az olasz versenyeket, általában ott jól szoktam vívni valamiért. Érzem ezt a hangulatot. Rettentő jó érzés volt pont a Di Verolit legyőzni a döntőben, hazai pályán. De próbálom feldolgozni, mert holnapután csapatverseny és cél az olimpia” – mondta a döntő után a friss világbajnok.

Kapcsolódó tartalom

A milánói és a fukuokai vb-ken is vasárnap zárulnak a küzdelmek.

Ajánljuk még