Aktuális

Megtörtént, amire lehet, hogy eddig még sosem volt példa

Hatalmasat repesztett Németh Nándor, a világcsúcstartót is leelőzte 100 méter gyorson

| Szerző: hirado.hu

Németh Nándor 47.62 másodperces egyéni csúccsal 100 méter gyorson a negyedik idővel jutott döntőbe a fukuokai vizes világbajnokság medencés úszóversenyeinek negyedik napján.

Németh – aki tavaly a Duna Arénában az elődöntő szétúszásában országos csúcsot úszott, amit viszont Milák Kristóf a római Európa-bajnokságon megjavított (47.47) – az előfutamból a 14. idővel ment tovább, és már ekkor jelezte, élete legkeményebb elődöntője várhat rá, hiszen rendkívül szoros a mezőny.

Ennek megfelelően a 23 éves versenyző, aki a tokiói olimpián és a tavalyi vb-n is döntős volt, óriási lendülettel kezdett és ez ki is tartott, végül egyéni legjobbján (47.69) hét századot tudott javítani.

„Az nagy cél volt, hogy ne kelljen szétúszni, azt nem szerettem volna még egyszer. Ez most nagyon sima volt, egy nagyon jó százat kaptam el, remélem, holnap ugyanilyen jó lesz. Volt bennem egy bizonyítási vágy a gyengébb kétszáz után, ahol nagyon szerettem volna középdöntőt úszni, hiszen délután mindig jobban megy” – nyilatkozta az MTI-nek Németh. Megjegyezte, a döntőkben korábban mindig egy kicsit rontott az eredményén, ezen viszont csütörtökön mindenképpen változtatni szeretne.

Németh Nándor, aki 2021-ben a tokiói olimpián nyolcadik, a tavalyi vb-n hatodik lett 100 méter gyorson, az előfutamban 48.21 másodperccel megúszta az olimpiai szintidőt (48.34).

A szám döntőjét csütörtökön magyar idő szerint 13.21 órakor rendezik.

Kiemelt kép: Németh Nándor a férfi 100 méteres gyorsúszás elõfutamában a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 26-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ajánljuk még