Időjárás

Felhőszakadással, jégesővel és viharos széllel érkezhetnek intenzív zivatarcellák

Ancelotti jövőre brazil szövetségi kapitány lesz

Carlo Ancelotti jövőre elhagyja a Real Madridot, és a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lesz.

Ednaldo Rodrigues, a brazil szövetség (CBF) elnöke kedden egy televíziós interjúban bejelentette Fernando Diniz kinevezését, aki azonban csak ideiglenes megbízást kap.

„Egy évre szól a megbízatása, és ő lesz az átmenet Ancelottihoz, aki a Copa Americára veszi át a csapatot” – közölte a CBF első embere. A párhuzamosan az élvonalbeli Fluminensét is irányító Dinizt szerdán (ma) mutatják be a sajtónak.

A 64 éves Ancelotti szerződése 2024. június 30-án jár le a Realnál, az Egyesült Államokban sorra kerülő kontinenstorna viszont már tíz nappal korábban elkezdődik, így ennek a tisztázása még hátravan a felek között.

Kapcsolódó tartalom

Az olasz tréner kontraktusának a lejárta előtt hat hónappal írhat csak alá az új munkahelyén, a CBF azonban jelezte, hogy már létrejött egy szóbeli megegyezés, amit a spanyol Marca sportnapilap is megerősített.

Ancelotti májusban annyit mondott a váltásával kapcsolatos értesülésekre, hogy kitölti szerződését a Real Madridnál. A tavalyi világbajnokságon a brazilokkal a negyeddöntőig jutott Tite decemberben lemondott, és azóta az U20-as csapatot is felkészítő Ramon Menezes irányította a válogatottat.

Ajánljuk még