Aktuális

Ma 10:30-tól Kormányinfó

Videón, ahogy Spanyolország megnyeri tizenegyesekkel a Nemzetek Ligáját

Spanyolország válogatottja nyerte a labdarúgó Nemzetek Ligáját, miután a fináléban gól nélküli döntetlent követően 11-esekkel legyőzte a horvát csapatot.
Rotterdam, 2023. június 19. A bajnok spanyol csapat ünnepel a trófeával a labdarúgó Nemzetek Ligájának döntőjében játszott Horvátország-Spanyolország mérkőzés eredményhirdetésén a rotterdami De Kuip Stadionban 2023. június 18-án.  MTI/AP/Martin Meissner

A sorozat négyes döntőjének rotterdami fináléjában látványosan játszott egymással a két csapat, ugyanakkor egyetlen gól sem született a több mint 120 percben, így jöhettek a 11-esek.

Az első kilenc rúgó közül csak Lovro Majer hibázott, így Aymeric Laporte eldönthette volna a párharcot, de a kapufára lőtt. A hatodik párban a horvátok részéről Bruno Petkovic is rontott, majd érkezett Dani Carvajal, aki hanyagul középre emelt, megszerezve ezzel a végső sikert a spanyoloknak.

A spanyolok történetük során először diadalmaskodtak a sorozatban.

Nemzetek Ligája, döntő: Spanyolország-Horvátország 0-0 – 11-esekkel: 5-4

Luka Modric horvát csapatkapitány a trófeánál a labdarúgó Nemzetek Ligájának döntőjében játszott Horvátország-Spanyolország mérkőzés eredményhirdetésén a rotterdami De Kuip Stadionban 2023. június 18-án. MTI/AP/Martin Meissner

Ajánljuk még