Fontos

Friss hírek érkeztek műtétje után Károly királyról

Fontos bejelentést tett Suhajda Szilárd felesége

| Szerző: hirado.hu
Suhajda Szilárd felesége fontos elhatározásra jutott.

Suhajda Szilárd a Mount Everesten tűnt el májusban, a világ legjobb serpái keresték, de nem találták. A 4-es táborban a hegymászó sátrára bukkantak, körülbelül 7950 méteren. A hegymászó 8795 méter magasra jutott a világ legmagasabb hegyén, oxigénpalack és serpák nélkül: magyar mászónak korábban ez még nem sikerült.

Eltűnése után több ezren emlékeztek rá, gyertyát, mécseseket gyújtottak.

Kapcsolódó tartalom

Most Suhajda Szilárd felesége, Legindi Tímea a közösségi oldalon osztotta meg a gondolatait. Könyvet adnak ki az eltűnt hegymászó írásaiból.

„Szívmelengető és egyben megtisztelő is az egyre növekvő érdeklődés és támogatás, amit az expedíciói során tapasztaltunk Szilárddal. Ebből mindketten erőt tudtunk meríteni. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy sokan követtétek Szilárd expedícióit és mindennapjait a közösségi média felületein. Sok embernek adtak inspirációt a hétköznapi kihívások során a naplóbejegyzései és egyéb írásai. Nagyon szerettétek. Szilárd minden körülmény között arra törekedett, hogy ezek az írások színvonalasak és élvezetesek legyenek. Számára a minőség mindig is többet ért a mennyiségnél.”

Kapcsolódó tartalom

„Az elmúlt évek folyamán benne, bennünk saját igényként és sokak biztatására felmerült egy könyv megírásának a gondolata.

Azt gondoltuk, hogy akkor lesz az egy kerek egész, ha az Everest is szerepel majd a történetben. Szerepel, de nem így…

Szilárd már tevékenyen nem fog tudni részt venni az általa már elkezdett könyv befejezésében, de mivel minden szellemi termékének örökösei mi vagyunk Somával, ezért feladatomnak érzem azt, hogy én ezt megtegyem” – írta Tímea, aki nem is annyira a távoli jövőben mindenképpen befejezi a könyvet, mert ahogy fogalmaz, Szilárd és az ő méltó emléke megérdemli ezt.

„Megérdemli, nagyon is! Talán túlzás nélkül kijelenthetem, hogy én ismertem a világon a legjobban, ezért egy olyan, minden értelemben »szilárdos» könyvet szeretnék létrehozni, amely hűen tükrözi az ő csodálatos személyiségét” – tette hozzá, majd mindenkit arra kért, hogy tartsák ezt tiszteletben, és ne kezdjenek magánakciókba.

Kiemelt kép: hirado.hu/Horváth Péter Gyula

Ajánljuk még