Aktuális

Orbán Viktor is gratulált Sulyok Tamásnak

Húszezer néző, két magyar érem: igazi kézilabdaünnep volt Budapesten

A Magyar Kézilabda-szövetségnek (MKSZ) nem lehet más célja, hogy Budapesten tartsa a női Bajnokok Ligája négyes döntőjének megrendezését – emelte ki Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke.

Az M1-nek hétfőn elmondta, hogy az európai szövetséggel (EHF) volt már szó a hosszabbításról, és a múlt hétvégi rendezés kapcsán is érkeznek a pozitív visszajelzések az EHF részéről. Az élő szerződés alapján 2024-ig rendezi a magyar főváros a női Final Fourt.

Az MVM Dome-ban tartott négyes döntőben a Ferencváros a második, a Győr pedig a harmadik helyen végzett, győzött a címvédő norvég Vipers Kristiansand, a dán Team Esbjerg pedig negyedikként zárt.

Pálinger bravúros eredménynek tartja a hétvégi két magyar dobogós helyezést,

a rendezést pedig fantasztikusnak. Külön kiemelte, hogy a húszezer helyszíni néző világcsúcs női kézilabdában.

Kapcsolódó tartalom

A női kézilabdázás csúcsát rendeztük meg. A visszajelzések alapján mindenki elégedett volt, mindenkinek nagyon tetszett. Személy szerint egy picit csalódott vagyok a Győr miatt, döntőt kellett volna hogy játsszon, a Ferencváros pedig kellemes meglepetés volt. Volt realitása, hogy a két magyar csapat a döntőbe jusson, mert a női kézilabdában bármi megtörténhet” – mondta az egykori kiváló kapus.

Hozzátette:

sajnos a Győr az elődöntő első félidejét elrontotta, és ha nem ezt a gyenge teljesítményt nyújtja, akkor az ETO is finalista lehetett volna.

Az FTC pedig a szezonban már például a Győr és a Metz ellen bebizonyította, hogy mindenre képes.

A Vipers0–FTC fináléval kapcsolatban Pálinger jelezte, hogy a norvég csapat fizikálisan jobb állapotban volt, és tudta játszani a saját gyors játékát, ráadásul két extraklasszis, Katrine Lunde és Anna Vjahirjeva egymaga képes eldönteni egy ilyen fontos összecsapást. „Örültem annak, hogy sok magyar játékos átélhette a négyes döntő élményét, és jó hétvége volt a magyar kézilabdázás szempontjából” – fogalmazott.

Kiemelt képen a 2023-as női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének fináléja, a budapesti MVM Dome-ban (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Ajánljuk még