Aktuális

Botrány a stadionban: agydaganattal küzdő kisfiúra támadtak a szurkolók

Botrány a stadionban: agydaganattal küzdő kisfiúra támadtak a szurkolók

| Szerző: hirado.hu
Botrányos események előzték meg szombaton az AC Ajaccio és az Olympique Marseille összecsapását a francia labdarúgó-bajnokság zárófordulójában. A tomboló korzikai drukkerek megtámadtak egy nyolcéves, agydaganattal küzdő vendégszurkolót és édesapját. A klub elnöke elhatárolódott az erőszakos cselekedettől.

A hírek szerint a betegsége miatt hamarosan a látását is elvesztő kisfiút, Kenzót az Ajaccio vezetősége személyesen hívta meg a mérkőzésre, ahol a legnagyobb ajándék várta: az öltözőben találkozhatott kedvenceivel.

A mérkőzés kezdete előtt Kenzo édesapjával Marseille-mezben ment a vendégöltöző felé, de a hazai drukkerek egy csoportja útközben, illetéktelenül behatolva a létesítmény elzárt területére, megtámadta őket. A szurkolók az apát többször is arcon ütötték, a kisfiúról pedig lerángatták a mezt, amit a helyszínen elégettek.

Kenzo édesapja később a helyi lapnak idézte fel a történteket.

Nagyon megijedtem, amikor megláttam a drukkereket berohanni, egyáltalán nem számítottam rájuk. Nagyon féltettem a fiam, de tehetetlen voltam. Hamar rájöttem, ha nem kapják meg a mezét, annak sokkal súlyosabb következményei lesznek. Őrület, hogy egy tizenöt fős csoport minden előjel nélkül beronthatott az öltözőkhöz” – mondta a férfi.

Az Ajaccio szurkolói csoport egyik vezetője által részben elismert események miatt az ügyészség bírósági vizsgálatot indított csoportos erőszak ügyében.

„Ezek a személyek semmilyen módon nem képviselhetik klubunk és szigetünk értékeit. Még a legszélsőségesebb ostobaság sem mentség az ilyen viselkedésre. A klub a lehető leghatározottabban elítéli ezeket a tetteket” – áll az Ajaccio hivatalos közleményében.

Miután a támadókat a stadion biztonsági személyzete eltávolította, a korzikai klub vezetése a meccs után engedélyezte a kisfiúnak és szüleinek, hogy beléphessenek a Marseille öltözőjébe.

Ott a fiatal szurkoló eltölthetett egy kis időt a kedvenceivel, köztük a középpályás Matteo Guendouzival.

Kapcsolódó tartalom

Forrás: Daily Mail

Kiemelt kép: Facebook/AC Ajaccio

Ajánljuk még