Aktuális

Két hadihajót küld az indo-csendes-óceáni térségbe Németország jövőre

Női kézilabda-BL: szoros meccsen szerezte meg a bronzérmet a Győr

A Győri Audi ETO KC harmadik helyen végzett a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjében, miután a vasárnapi bronzmérkőzésen 28-27-re legyőzte a dán Team Esbjerg együttesét.

Jesper Jensen, az Esbjerg vezetőedzője szombat este elárulta: a csütörtöki dán bajnoki döntő sokkal fontosabb számukra, mint a BL bronzmérkőzése, ennek megfelelően fogja beosztani a játékidőket a Győr elleni találkozón.

A csoportkörben mindkét találkozásukon győri siker született: szeptemberben Dániában 31–29-re, februárban hazai pályán 29-28-ra nyert Ambros Martín alakulata. A spanyol vezetőedző utolsó mérkőzésén irányította az ETO-t, amellyel tavaly az elődöntőben kerekedett az Esbjerg fölé 32–27-re. Martín a BL-t négyszer, a bajnokságot hétszer, a Magyar Kupát hatszor nyerte meg a csapattal.

A Győr szombaton a Viperstől kapott ki 37–35-re, míg az Esbjerget a Ferencváros győzte le 30–29-re. Ezúttal jól kezdett a kisalföldi alakulat, a jó védekezését Sandra Toft koronázta meg védéseivel, erre építve pedig fokozatosan ellépett a Győr, 9–4-es előnyénél időt kellett kérnie az Esbjergnek. Ez sem változtatta meg azonban a játék képét, húsz perc elteltével a magyarok dán hálóőre már tíz hárításnál járt, miközben az Esbjergből támadásban és védekezésben sem tudott senki vezérré előlépni. Sőt, Toft a 29. percben a gólszerzők listájára is feliratkozott, 16–8 volt ekkor az állás.

A szünet után kilencgólosra növelte előnyét az ETO (18–9), ezt követően azonban zárkózásba kezdett a négyes döntőben másodszor szereplő, tavaly negyedik dán csapat, a 48. perc végén 22–22-nél utolérte a megtorpanó Győrt. 25–25 után azonban kétszer is a lelátón helyet foglalók jelentős részének támogatását élvező ETO talált be. Az utolsó öt percnek így 27–25-ös állásról vágtak neki a felek, előnyéből pedig egy gólt meg tudott őrizni a magyar csapat.

A Győr ezzel hatodik egymás elleni összecsapásukon is megőrizte százszázalékos mérlegét.

Ana Gros, illetve Vilde Mortensen Ingstad egyaránt hat góllal zárta a mérkőzést. A kapusok közül Sandra Toft 15, Amandine Leynaud egy lövést védett, a túloldalon Anna Kristensen 7, Amalie Millin 2 kísérletet hárított.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Ajánljuk még