Fontos

Orbán Viktor: Elkezdődött a háromnapos kormányülés Sopronbánfalván

Harmincegy ország 1500 versenyzője érkezik Tatára

Akadályversenyzésben rendez Európa-bajnokságot a jövő héten Magyarország: a Tatai Olimpiai Központban csütörtöktől vasárnapig zajló kontinensviadalon 31 ország 1500 sportolója indul a szervezők tájékoztatása szerint.

„Több távon zajlik majd az Eb. Lesz három és tizenkét kilométeres versenyszám, előbbit az olimpiai központ területén rendezzük meg, az utóbbin részt vevők pedig elhagyják az edzőtábor területét, és a városban teljesítik a táv egy részét” – ismertette a programot Rozina Tamás, a Magyarországi OCR (Obstacle Course Racing) Sportszövetség ügyvezető alelnöke.

Kapcsolódó tartalom

„Látványosnak ígérkezik az OCR 100, amely lényegében egy sprintszám és két versenyző egymás mellett teljesíti az akadálypályát, ezenkívül lesznek váltószámok is”– tette hozzá.

Az Eb-n az olaszok indítják a legnagyobb csapatot, szám szerint 285 versenyző érkezik onnan, Magyarország 256, Lengyelország 252 sportolóval vesz részt a kontinensbajnokságon.

A mostani lesz az első OCR Eb azóta, hogy a Nemzetközi Öttusa Szövetség tavaly novemberi kongresszusán úgy döntött, a párizsi olimpia után a lovaglást az akadályverseny váltja fel. A fiatalabb korosztályok képviselői már az idei évtől megkezdik az átállást. Öttusában a sprintszám szerepel majd, melyben két versenyző egymás mellett teljesíti a pályát.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

Ajánljuk még