Baleset

Ittas 23 éves nő gázolt halálra egy kerékpárost Kiskunhalasnál

Ezüstérmet nyert a Bragato Giada, Nagy Bianka kettős a poznani kajak-kenu világkupán

Ezüstérmet nyert a női kenu párosok olimpiai számában, 500 méteren a Bragato Giada, Nagy Bianka kettős vasárnap a poznani kajak-kenu világkupán.

A hazai szövetség honlapjának tudósítása szerint a kevés induló miatt elő- és középfutamokat nem rendeztek, így a Bragato, Nagy duónak a döntő volt az egyetlen pályája az egész hétvége során. A győzelmet a Hszü Si-hsziao, Szun Meng-ja olimpiai bajnok kínai páros harcolta ki. A jobbik magyar kettős egyedüliként tudott egy hajón belül maradni féltávnál az élen haladó ázsiaiakhoz képest, végül bő másfél másodperccel lett második. Ez előrelépés a két héttel ezelőtti szegedi vk-n elért negyedik helyhez viszonyítva. A 200 méteren szombaton negyedikként végző másik magyar egység – Gönczöl Laura és Opavszky Réka – hetedikként végzett.

Kapcsolódó tartalom

Jutott még egy érem a vasárnap délelőtti programban: a szintén kenus Kisbán Zsófia 500 méteren a második helyen ért célba. A szegedi világkupán 1000 és 5000 méteren is ezüstérmes magyar versenyzőt csak az ukrán Ljudmila Luzan tudta megelőzni.

Férfi C-2 500-on viszont a Korisánszky Dávid, Fekete Ádám egység csupán nyolcadik lett, azután, hogy Szegeden megnyerte ezt a számot.

A délelőtt negyedik magyar érdekeltségű A döntőjében, K-2 500 méteren Kurucz Levente és Balogh Gergely a kilencedik helyen ért célba.

Kapcsolódó tartalom

A vasárnap délutáni 5000 méteres versenyekben C-1-ben Adolf Balázs magabiztos versenyzéssel, fölényesen győzött, míg a nőknél Kisbán harmadik lett.

Szombaton két érmet nyertek a magyarok, férfi K-1 1000 méteren Varga Ádám nyert, Kopasz Bálint pedig harmadik lett.

A női kajakos számokban nem indultak magyarok, és voltak további hiányzók is. Kihagyta többek között a lengyelországi vk-t a Szegeden bronzérmes Kuli István, Csizmadia Kolos, Nádas Bence, Tótka Sándor alkotta férfi kajak négyes, illetve Nádas és Tótka K-2 500 méteren sem állt rajthoz.

Kiemelt kép forrása: MTI/Kovács Tamás

Ajánljuk még