Időjárás

Egy ideig a napsütésé lesz a főszerep, aztán jön a drámai fordulat – térképen mutatjuk, mi várható

Ferrari-csapatfőnök a Monacói Nagydíjon: „Nem tettünk ajánlatot Hamiltonnak”

Lewis Hamilton és a Ferrari csapatfőnöke, Frédéric Vasseur is határozottan tagadta a hétvégi Monacói Nagydíj előzetes sajtótájékoztatóján, hogy az olasz Forma–1-es istálló és a hétszeres világbajnok brit pilóta között tárgyalások zajlottak volna a közös fojövőről.

Legutóbb a Daily Mail című brit napilap írt arról, hogy a maranellóiak már a következő idényben is igényt tartanának Hamilton szolgálataira.

A brit bulvárlap már azt is tudni vélte, hogy a Ferrari 46 millió eurós (17,1 milliárd forint) fizetéssel csábította a 38 éves brit pilótát, aki elégedetlen a Mercredes idei autójának teljesítményével.

Az újság különböző forgatókönyveket is vázolt, közte egy Hamilton–Charles Leclerc cserét, valamint azt, hogy a Ferrari jelenlegi második számú pilótája, Carlos Sainz hamarosan az Audihoz igazol, és az ő helyére érkezik a Ferrarihoz Hamilton.

Kapcsolódó tartalom

„Mindannyian pontosan tudjuk, hogy a szezonnak ebben a szakaszában minden héten új sztorik születnek” – nyilatkozta Vasseur a hétvégi Monacói Nagydíj helyszínén a sajtó képviselőinek.

„Nem tettünk ajánlatot Lewis Hamiltonnak, nem csináltunk ilyesmit” – tette hozzá az olasz istálló csapatfőnöke.

Hamilton ennél is rövidebbre zárta a kérdést, amikor az állítólagos Ferrari-ajánlatról faggatták.

Kapcsolódó tartalom

„Nem. Talán valaki unatkozott, miután a múlt hétvégi futamunkat törölték Imolában”

– mondta határozottan.

A hétszeres világbajnok brit pilóta már többször megerősítette, hogy a Mercedesnél képzeli el a jövőjét, igaz, a mostani szerződése az idén lejár, és még nem hosszabbítottak vele. Az új megállapodásról Hamilton elmondása szerint a háttérben zajlanak a tárgyalások, ő azonban egyelőre nem foglalkozik ezzel a kérdéssel, így jobban tud koncentrálni a versenyzésre.

Kiemelt képen: Lewis Hamilton, a Mercedes és Charles Leclerc, a Ferrari pilótája a Forma–1-es Osztrák Nagydíj dobogóján az ausztriai Spielbergben, 2022. július 10-én. (Fotó: Jakub Porzycki/NurPhoto/Getty Images)

Ajánljuk még