Aktuális

Megtörtént, amire lehet, hogy eddig még sosem volt példa

Kikapott és kiesett a magyar U17-es labdarúgó-válogatott

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott 4–2-re kikapott Írországtól az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Felcsúton, kedden este, így nem jutott a negyeddöntőbe.

A magyarok korábban Walest 3-0-ra legyőzték, majd Lengyelországtól 5-3-ra kikaptak, így csoportjuk harmadik helyén végeztek.

Eredmény, csoportkör, 3. (utolsó) forduló, A csoport:

Írország-Magyarország 4-2 (3-1)

Felcsút, v.: Karaoglan (török)

gólszerzők: Kehir (5., 61.), Melia (24., 31.), illetve Grante (öngól, 10.), Kern (71.)

sárga lap: Girsik (11.), Simon B. (16.), Kern (23.), Szabó Sz. (52.)

Magyarország:

Yaakobishvili – Girsik, Umathum, Kaczvinszki, Hornyák (Burghart, 76.) – Varga Z. (Demkó, 86.), Fenyő (Szabó Sz., a szünetben), Kern, Németh H. (Somfalvi, 76.) – Molnár Cs. (Vidnyánszky, 76.), Simon B.

A magyarok már az ötödik percben hátrányba kerültek, mivel egy szöglet után nem tudtak felszabadítani, ezt kihasználva Mason Melia cselei után Luke Kehir a hálóba lőtt. Gyorsan jött a válasz, mivel a tizedik percben Molnár Csaba szabadrúgását Jake Grante a saját kapujába fejelte.

A 24. percben megint az ellenfél került előnybe, és ismét egy szöglet után született az írek gólja: Ikechukwu Orazi beívelését a kapu elé berobbanó Melia fejelte a hálóba. Csakhamar tovább nőtt a magyarok hátránya, és a forgatókönyv hasonló volt, mint néhány perccel korábban, ugyanis ezúttal is Orazi beadását értékesítette Melia.

A második félidőben sem változott a játék képe, az írek hatékonyan védekeztek, a magyarok viszont többször hibáztak. Az egyik figyelmetlenséget kihasználta az ellenfél: a 61. percben Melia passzát Kehir 17 méterről bombázta a hálóba. Tíz perccel később Kern Martin talált be egy szögeletet követően, de a hátralévő időben az egyenlítésre nem volt esélye csapatának.

további eredmény:

Wales-Lengyelország 3-0 (0-0)

A végeredmény: 1. Lengyelország 6 pont (10-7), 2. Írország 6 (8-7), 3. Magyarország 3 (8-9), 4. Wales 3 (3-6)

korábban:

C csoport:

Franciaország-Portugália 1-1 (1-1)

Németország-Skócia 3-0 (0-0)

A végeredmény: 1. Németország 9 pont, 2. Franciaország 4 (5-5), 3. Portugália 4 (3-6), 4. Skócia 0

A negyeddöntőbe az első két-két helyezett jutott.

Kiemelt képünk: Kern Martin, a magyar (b) és Romeo Akachukwu, az ír válogatott játékosa a férfi labdarúgó U17-es Európa-bajnokság A csoportjának harmadik csoportkörében játszott Magyarország – Írország mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2023. május 23-án. (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Ajánljuk még