Baleset

Két személyautó összeütközött, a balesetben ketten meghaltak

Emilia Romagna Nagydíj: A szervezők 2026-ban rendeznének versenyt a törölt futam helyett

Az Olaszországot sújtó esőzések és az imolai versenypálya közelében lévő Santerno folyó áradása miatt törölt Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíj szervezői (ACI) abban bíznak, hogy 2026-ban is rendezhetnek majd viadalt.

Az ACI-nek 2025-ig van szerződése, melyet reményeik szerint a mostani váratlan események miatt meghosszabbítanak egy extra évvel, mivel idén nem fogják tudni megrendezni a futamot. A versenynaptár nagyon sűrű, a csapatok pedig biztosan nem egyeznének bele abba, hogy lerövidítsék a nyári szünetüket az elmaradt nagydíj pótlása érdekében.

„A versenynaptár összetettsége miatt nem indokolatlan elképzelni, hogy a 2023-as elmaradt futam helyett 2026-ban rendezzünk egyet” – nyilatkozott Sricchi Damiani, az ACI elnöke, hozzátéve, hogy a tragikus események miatt a törlés elkerülhetetlen volt.

Kapcsolódó tartalom

Stefano Domenicali, a Forma-1 elnöke – aki Imolában született – a versennyel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy az egy évre szóló szerződéshosszabbítás valós lehetőség, amivel foglalkozni fognak.

A természeti katasztrófa miatt – melyben legalább nyolc ember veszítette életét az észak-olaszországi régióban – szerdán törölték a teljes mostani versenyhétvégét. A döntést az illetékes hatóságokkal, illetve miniszterekkel, az Emilia Romagna régió elnökével, a polgármesterrel, az olasz autóklub elnökével, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével lebonyolított egyeztetések után hozták meg.

Ajánljuk még