Időjárás

Egy ideig a napsütésé lesz a főszerep, aztán jön a drámai fordulat – térképen mutatjuk, mi várható

Áradás miatt törölték a Forma–1-es Emilia-Romagna Nagydíjat

Az Olaszországot sújtó esőzések és az imolai versenypálya közelében lévő Santerno folyó áradása miatt törölték a hétvégére tervezett Forma–1-es Emilia-Romagna Nagydíj teljes programját.

Az F1 szerdai közleménye szerint a döntés az illetékes hatóságokkal, illetve miniszterekkel, az Emilia-Romagna régió elnökével, a polgármesterrel, az olasz autóklub elnökével, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével lebonyolított egyeztetéseket követően született meg.

Kapcsolódó tartalom

Az indoklás szerint

a jelenlegi körülmények között lehetetlen lenne biztonságosan megrendezni a versenyhétvégét, ezen túl pedig a szervezők nem akarnak további nyomást helyezni a helyi hatóságokra és a rendvédelmi szervekre.

A Forma–1-es világbajnoki sorozat így a jövő hétvégén a Monacói Nagydíjjal folytatódik.

Előbbiek már kedden felszólították az F1 helyszínen tartózkodó dolgozóit, hogy elővigyázatosságból hagyják el a pályát.

Tragikus látni, ami Imolában és a régióban történik, ahol felnőttem. Imádkozom az áldozatokért, valamint az érintett családokért és közösségekért, egyúttal szeretném kifejezni a hálámat és csodálatomat a fáradhatatlanul dolgozó mentőegységeknek, akik valódi hősök és egész Olaszország büszke lehet rájuk” – nyilatkozta a közleményben Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója.

@hirado.hu Ítéletidő Közép-Olaszországban #hiradohu #hírek #fy #fyp #foryou #foryoupage #nekedbe #Italy ♬ eredeti hang – hirado.hu – hirado.hu

Mohammed ben-Szulajm, az FIA elnöke szintén szörnyűnek nevezte a kialakult helyzetet, és kijelentette, az érintettek biztonsága és a helyreállítási folyamat az elsődleges fontosságú ebben a nehéz időszakban.

A Forma-1-es vb így a jövő hétvégén sorra kerülő Monacói Nagydíjjal folytatódik.

Ajánljuk még