Aktuális

Nagy Bernadett bronzérmes a birkózó Eb-n

Két arany és egy bronz a mai magyar mérleg a szegedi kajak-kenu világkupán

A vasárnapi 500 méteres döntőkben két arany- és egy bronzérmet szereztek a magyar versenyzők a szegedi kajak-kenu világkupán.

A két olimpiai számban, férfi K-2 és C-2 500 méteren egyformán magyar diadalnak tapsolhatott a közönség: előbbi számot Nádas Bence és Tótka Sándor, utóbbit Korisánszky Dávid és Fekete Ádám nyerte. A kajakosoknál a Vajda Bence, Szántói-Szabó Tamás duó ötödik, a kenusoknál Kollár Kristóf és Fejes Dániel kilencedik lett.

Kapcsolódó tartalom

A vegyes párosoknál a kenus Gönczöl Laura és Rumi Gergő révén egy bronzérmet gyűjtött a hazai csapat. A Horányi Dóra, Slihoczki Ádám kettős az ötödik, a kajakosoknál Kiskó Réka és Béke Kornél a negyedik, Dráviczki Dóra és Erdőssy Csaba pedig a hatodik helyen végzett.

Kapcsolódó tartalom

A kenusoknál egyesben Opavszky Réka nyolcadikként zárt.

A szegedi verseny, amelyen 59 ország képviselői vesznek részt, délután zárul a 14 órakor kezdődő 5000 méteres versenyekkel.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

 

Kapcsolódó hírek

Ritkán látott fotókkal emlékezünk a kenu magyar királyára
Ma lenne 75 éves a természetimádó, Fair Play-díjas sportember Wichmann Tamás, aki a kenuzás mellett imádott főzni, jókat enni, és énekes-gitáros játékával szórakoztatni – olvasahtó az MTVA Archívumának összeállításában.
Kultúra

Ajánljuk még