Időjárás

Sapka, sál, kesztyű, télikabát: fagyveszély várható a következő napokban

Ellenállhatatlan játékkal győztek Bondárék

Bondár Anna és Gálfi Dalma nyert párosban, így a magyarok 2–1-es összesítéssel legyőzték a letteket Antalyában, a tenisz Billie Jean King Kupa euro-afrikai zónájának I-es csoportjában.

 

Az 1–1-re álló párharc döntő meccsén Palágyi Miklós kapitány Bondár Annát és Gálfi Dalmát küldte pályára, akik szerdán alulmaradtak a törökök duójával szemben. A mérkőzés jelentőségére utalt az is, hogy a túloldalon nem az előzetesen csak a párosra nevezett Adelina Lachinova és Beatrise Zeltina állt, hanem az egyeseket is játszó Diana Marcinkevica és Daniela Vismane.

A csere utólag már nem volt indokolt, mivel a magyar kettős így is ellenállhatatlan játékkal, mindössze három gémet bukva nyert – de 6:1, 5:0-nál is volt meccslabdája -, a találkozó csupán 56 percig tartott.

A két győzelemmel és egy vereséggel álló nemzeti csapat utolsó csoportmeccsén, pénteken a veretlen hollandokkal csap össze.

A két csoportgyőztes automatikusan továbbjut – de a pozíciók meghatározása miatt megmérkőznek egymással a szombati zárónapon -, a két csoportmásodik pedig rájátszást vív a harmadik továbbjutó helyért.

Kapcsolódó tartalom

Eredmény:

A csoport, 3. forduló:

Magyarország–Lettország 2–1

Bondár Anna, Gálfi Dalma-Diana Marcinkevica, Daniela Vismane 6:1, 6:2

korábban:

Jani Réka-Daniela Vismane 2:6, 3:6

Szabanin Natália-Diana Marcinkevica 6:1, 7:6 (7–2)

A kiemelt képen Bondár Anna. (Forrás: MTI)

Ajánljuk még