Rendkívüli

Meghökkentő videó: egy férfi meztelenre vetkőzött és felmászott a budapesti Szent István-bazilika oltárára

Feljelentette a FIFA-t a sokszoros ukrán bajnok futballklub

| Szerző: hirado.hu
Panasszal fordult az Európai Bizottsághoz a Sahtar Donyeck, amiért a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) több alkalommal is felfüggesztette a futballklubbal szerződéses viszonyban álló külföldi játékosok és edzők munkaszerződését.

A Sahtar Donyeck csütörtöki közleménye szerint a FIFA intézkedései sértik az európai uniós versenyjogot, akadályozzák az ukrán futballklubok hozzáférését az átigazolási piachoz, és torzítják a tisztességes piaci feltételeket.

A klub szerint a FIFA-nak nem lenne szabad beavatkoznia olyan szerződéses viszonyokba, amelyekben a szövetség nem érintett.

„Elvárjuk, hogy az Európai Bizottság megértse, milyen rendkívüli pénzügyi nyomás nehezedik a klubra a FIFA intézkedései miatt”

– tette hozzá Rinat Ahmetov, a klub elnöke.

A FIFA az Ukrajna elleni orosz katonai megszállásra hivatkozva kezdeményezte a külföldi játékosok és edzők szerződésének felfüggesztését. Ennek hatására számos légiós – köztük több brazil tehetség – távozott a csapattól, vagy a Sahtar kénytelen volt kölcsönadni őket más európai kluboknak.

Kapcsolódó tartalom

A Sahtar Donyeck és nyolc orosz labdarúgócsapat januárban megtámadta a FIFA döntését a svájci székhelyű Nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS). Ennek során a donyeckiek 50 millió eurós kártérítést követeltek a FIFA-tól. A tizenháromszoros ukrán bajnok egyesület a háború kitörését követően kénytelen volt Donyeck városából Kijevbe költözni, a játékosok egy éve a fővárosban edzenek.

A FIFA határozatának harmadik, ezúttal 2023 júniusáig történő meghosszabbítása a Sahtar Donyeck álláspontja szerint törvénytelen.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt képen: „Tisztelgünk a futballszurkolói közösség háborúban elhunyt tagjainak emléke előtt” – áll az ukrán Sahtar Donyeck labdarúgóklub közösségi oldalán 2023. március 19-én közzétett fotón látható molinón (forrás: Twitter)

Ajánljuk még