Gyász

Elhunyt Grétsy László

Maradona és Pelé mellé került Lionel Messi

| Szerző: hirado.hu
Életnagyságú szobrot állítottak Lionel Messinek hétfőn a dél-amerikai konföderáció, a CONMEBOL paraguayi székházában található múzeumban.

Nem akármilyen megtiszteltetés érte az argentinok hétszeres aranylabdás, tavaly óta pedig világbajnoki címmel is bíró futballzsenijét, Lionel Messit. A 35 éves támadóról mintázott szobrot állítottak fel a dél-amerikai konföderáció, a CONMEBOL paraguayi központjának múzeumában.

Kapcsolódó tartalom

A szobor argentin válogatott mezben, a vb-trófeával a kezében ábrázolja a játékost, Maradona és Pelé szobra mellett kap majd helyet a múzeumban.

Erről még csak nem is álmodtam, de gondolni se gondoltam rá” – mondta Messi az avatóünnepségen a Reuters tudósítása szerint. „Az álmom az volt, hogy azt csinálhassam, amit igazán szerettem, hogy élvezhessem a focit és profi labdarúgó lehessek. Nagyon hosszú utat tettem meg, sok nehéz döntés és vereség van mögöttem, de mindig csak előre néztem, és a győzelmekért küzdöttem” – fogalmazott a PSG és az argentin nemzeti csapat klasszisa.

A kiemelt képen Lionel Messi (balra) a dél-amerikai konföderáció paraguayi székházának múzeumában felállított szobrának avatóünnepségén. Fotó: MTI/EPA/Fernando Franceschelli

Az argentin szövetség vasárnap a válogatott edzőközpontját nevezte el Messiről, erre két nappal azután került sor, hogy a futballista megszerezte karrierje 800. gólját a Panama elleni 2-0-ra megnyert barátságos találkozón. A csatár kedden a Curacao elleni, ugyancsak barátságos mérkőzésen újabb mérföldkőhöz érhet, mivel ha betalál, az lehet a 100. gólja hazája válogatottjának mezében.

Ajánljuk még