Fontos

Orbán Viktor: A munka folytatódik, nekünk Magyarország az első!

Újabb rekorddöntésre készül Cristiano Ronaldo

Amennyiben Cristiano Ronaldo pályára lép csütörtököm Liechtenstein ellen, 197. alkalommal játszhat a portugál labdarúgó-válogatottban – számolt be az m4sport.hu.

A portugál labdarúgó-válogatott csütörtök este Liechtenstein ellen kezdi meg szereplésér az Európa-bajnoki selejtezőkön. A keret tagja Cristiano Roanaldo is, aki már nem játszik a legfelsőbb szinten, de pályára lépése esetén így is történelmi tettet hajthat végre.

Az ötszörös aranylabdás a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében a Marokkó elleni találkozón volt 196. alkalommal válogatott, ezzel beérte az addigi listavezető kuvaiti Bader Al-Mutawát. Amennyiben Roberto Martinez szövetségi kapitány az Eb-selejtezőn akár csak egy percre is pályára küldi, ő lehet minden idők legtöbbszörös válogatott játékosa. (A szintén 38 esztendős Al-Mutawa június 14-én játszott utoljára hazája válogatottjában.)

Kapcsolódó tartalom

Ronaldo 2003. augusztus 20-án Kazahsztán ellen debütált, az utolsó meccse pedig egyelőre 2022. december 10-én volt Katarban. Ha Martinez a továbbiakban is számít rá, már idén átlépheti a 200 meccses határt – írta az m4sport.hu.

Elindítunk egy folyamatot, hogy megpróbáljuk megismerni az összes olyan játékost, aki bekerülhet a válogatottba. Minden játékosnak lehetőséget fogunk adni, és tisztelni fogjuk mindazokat, akik már a válogatottban szerepelnek. Cristiano az egyikük” – mondta Roberto Martinez, amikor Ronaldóról kérdezték a kinevezésekor.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép forrása: EPA/Rolex dela Pena

Ajánljuk még