Rendkívüli

Negyven halálos áldozata és több mint száz sebesültje van egy koncertterem elleni támadásnak Moszkva mellett

Újabb rekorddöntésre készül Cristiano Ronaldo

Amennyiben Cristiano Ronaldo pályára lép csütörtököm Liechtenstein ellen, 197. alkalommal játszhat a portugál labdarúgó-válogatottban – számolt be az m4sport.hu.

A portugál labdarúgó-válogatott csütörtök este Liechtenstein ellen kezdi meg szereplésér az Európa-bajnoki selejtezőkön. A keret tagja Cristiano Roanaldo is, aki már nem játszik a legfelsőbb szinten, de pályára lépése esetén így is történelmi tettet hajthat végre.

Az ötszörös aranylabdás a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében a Marokkó elleni találkozón volt 196. alkalommal válogatott, ezzel beérte az addigi listavezető kuvaiti Bader Al-Mutawát. Amennyiben Roberto Martinez szövetségi kapitány az Eb-selejtezőn akár csak egy percre is pályára küldi, ő lehet minden idők legtöbbszörös válogatott játékosa. (A szintén 38 esztendős Al-Mutawa június 14-én játszott utoljára hazája válogatottjában.)

Kapcsolódó tartalom

Ronaldo 2003. augusztus 20-án Kazahsztán ellen debütált, az utolsó meccse pedig egyelőre 2022. december 10-én volt Katarban. Ha Martinez a továbbiakban is számít rá, már idén átlépheti a 200 meccses határt – írta az m4sport.hu.

Elindítunk egy folyamatot, hogy megpróbáljuk megismerni az összes olyan játékost, aki bekerülhet a válogatottba. Minden játékosnak lehetőséget fogunk adni, és tisztelni fogjuk mindazokat, akik már a válogatottban szerepelnek. Cristiano az egyikük” – mondta Roberto Martinez, amikor Ronaldóról kérdezték a kinevezésekor.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép forrása: EPA/Rolex dela Pena

Ajánljuk még