Időjárás

A reggeli csúcsforgalom ideje alatt csaphat le az ónos eső, de jön a havazás és a jégpáncél is

Párizs 2024: Először lesz magyar bírája a díjugrató versenyeknek

A Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) jóváhagyta a 2024-es párizsi olimpia bírói névsorát, amelyen szerepel Fugli Károly is, így először minősíti magyar bíró a díjugrató párosokat.

„Rengeteg olyan apró, de fontos szabály van, amit sokan nem ismernek. A felszerelések vagy éppen a pálya technikai feltételeinek ellenőrzése. Adott esetben súlyos, nehéz döntéseket kell hozni. Egy olimpián bíráskodni ugyanúgy a szakmának a csúcsa, mint a sportolónak részt venni az ötkarikás játékokon” – mondta az MTI-nek Fugli Károly.

A szakember 15 éve – egyedüli magyarként – ott van a sportág legnagyobb eseményein mint a legmagasabb szintű nemzetközi díjugrató versenybíró.

A nemzetközi sportdiplomata a viadalokon figyelemmel kíséri a magyar versenyzőket is. A 2024-es párizsi olimpiával kapcsolatosan elmondta: nagyon örülne, ha lenne kiért szurkolni. A magyar válogatott tagjai idén júliusban, Prágában az olimpiai kvótaszerző csapatversenyen juthatnak indulási joghoz.

Kapcsolódó tartalom

A jövő évi ötkarikás játékokon a díjugratás küzdelmeit augusztus 2-án és 3-án, valamint 5-én és 6-án rendezik a francia fővárosban.

A kiemelt képen:  Vándor Zsófia versenyez a FIAT Díjugrató Országos Bajnokság felnőtt kategóriájának döntőjében a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban 2022. szeptember 4-én.
MTI/Vajda János

Ajánljuk még