Gyász

Szívszorító búcsú: Közös sírba temetik a színésszel Tahi Tóth László özvegyét

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megvan Fury és Uszik nehézsúlyú címegyesítő meccsének a dátuma

A londoni Wembley Stadionban rendezik idén április 29-én a profi ökölvívás nehézsúlyú kategóriájának címegyesítő világbajnoki mérkőzését. A „Cigánykirály” Tyson Fury és az ukrán Olekszandr Uszik menedzsere közel háromhónapos egyeztetés után jutott közös nevezőre.

Uszik egyik ügyvédje a Reuters brit hírügynökségnek árulta el, hogy a decemberben kötött elvi megállapodást követően mostanra sikerült megállapodni a részletekről.

Az már karácsony előtt eldőlt, hogy a brit és az ukrán öklöző összecsap egymással 2023 első felében, az április 29-i időpont és a helyszín vált most biztossá.

A 35 éves Uszik a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoka. Vele szemben a 34 esztendős Fury a Boksz Világtanács (WBC) címvédője, csatájuk győztese pedig – mint valamennyi komoly cím birtokosa – vitathatatlan bajnoka lesz a nehézsúlynak.

Ezt legutóbb az angol Lennox Lewis mondhatta el magáról 1999–2000-ben. Eddig összesen öt vitathatatlan világbajnoka volt a súlycsoportnak.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még