Aktuális

Leszállt a Holdra az első japán holdjáró

Végső búcsút vettek Lendvai Miklóstól

| Szerző: hirado.hu
Kedden a zalaegerszegi Új köztemetőben végső búcsút vettek Lendvai Miklóstól. A korábbi válogatott labdarúgó február 20-án hunyt el tragikus hirtelenséggel, életének 48. évében.

A csupaszív, megalkuvást nem ismerő játéka miatt a zalaegerszegi szurkolók körében közkedvelt és legendává vált futballista temetésén a családtagok, barátok és ismerősök mellett korábbi csapatai, így külföldi klubjainak képviselői is részt vettek – számolt be a Zaol.hu.

Kapcsolódó tartalom

Lendvai Miklós 2023. február 20-án hunyt el váratlanul, életének 48. évében. A labdarúgó emléke előtt nevelőegyesülete, a ZTE klubháza előtt aznap este gyertyagyújtással tisztelegtek a szurkolók.

Belgiumban sem feledkeztek el róla a drukkerek, a Charleroi február 26-i bajnokiján egy hatalmas molinót kifeszítve emlékeztek meg róla a helyi fanatikusok:

Lendvai játékospályafutása során legtöbbet a Zalaegerszegben játszott, de a hazai élvonalban szerepelt a Győri ETO és a Ferencváros együttesében is. Légiósként több országban megfordult, Franciaországban a Bordeaux, Svájcban a Lugano, Cipruson az Arisz Limasszol, Belgiumban pedig a Charleroi, a Verbr Geel és a Beerschot AC csapatát is erősítette. A magyar válogatottban 23 alkalommal lépett pályára, tagja volt az 1996-os atlantai olimpián szereplő gárdának.

Az NBI-ben utoljára 2006 novemberében játszott, később még futballozott alsóbb osztályú csapatoknál, már közben edzősködni kezdett. Dolgozott a ZTE utánpótlásában, két periódusban pedig a kék-fehérek felnőttcsapatát is irányította, utoljára a Hévíz kispadjára ült le, onnan 2016-ban távozott. Ezt követően eltávolodott a labdarúgástól, az utóbbi években az építőiparban dolgozott.

Ajánljuk még