Rendkívüli

Európába küldte a végítélet-repülőgépet az Egyesült Államok

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Barcelona leigazolta Ronaldinho fiát

| Szerző: Gombos Krisztián
Hivatalosan is a spanyol élvonalban szereplő FC Barcelona labdarúgócsapatának játékosa lett a legendás Ronaldinho fia, Joao Mendes.

A 18 esztendős futballistát az elmúlt években már többször hírbe hozták édesapja egykori klubjával, idén januárban aztán próbajátékra hívta a Barca a fiatal támadót. Februárban maga Ronaldinho is utalt arra, hogy fia a katalánokhoz igazolhat, a múlt hónap elején pedig az egyesület elnöke, Joan Laporta erősítette meg, hogy Mendes hamarosan a Barcelona labdarúgója lesz, már csak a szerződés aláírása van hátra.

Kapcsolódó tartalom

A játékos azóta pályára is lépett a Barca színeiben egy Manchester United elleni barátságos utánpótlásmeccsen, amelyet a gránátvörös-kékek 3-1-re nyertek meg.

Joao Mendes csütörtökön délelőtt írta alá megállapodását a Barcelonával, azt nem tudni, mennyi időre kötelezte el magát a gárdához, az viszont biztos, hogy egyelőre még nem a felnőttek közt számítanak rá, csak az utánpótláscsapatban – adta hírül az El Mundo Deportivo.

Mendes leginkább csatárposzton érzi jól magát, bár bevethető középpályásként is, és ugyan eredendően jobblábas, de ballal is jól bánik a labdával. Eddigi pályafutása során végig Brazíliában játszott, megfordult a Flamengo, a Vasco da Gama és Boavista-RJ együttesénél is, 13 éves kora óta a Cruzeirót erősítette, ottani próbajátékán eltitkolta játékostársai és edzői elől is, hogy ő a híres Ronaldinho fia. A Cruzeirótól 2019-ben kapott profi szerződést, összesen négy éven át szerepelt a csapatban, 2022 óta nem volt klubja.

Joao Mendes édesapja, Ronaldinho 2003 és 2008 között viselte az FC Barcelona mezét, ahol a csapat egyik vezéregyénisége volt. 207 hivatalos meccsen 94 gólt ért el, látványos cselei, technikás megoldásai miatt imádták a szurkolók, és kiváló játékával kulcsszerepet játszott abban, hogy a Barca a 2000-es évek elején visszakerült a világfutball elitjébe.

A kiemelt képen Joao Mendes (jobbra) aláírja szerződését a Barcelonával. Mellette Joan Soler, a Barca utánpótlásfutballért felelős igazgatója. Fotó: FC Barcelona

 

Ajánljuk még