Fontos

Orbán Viktor üzent a háromnapos kormányülés után

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Negyedmillió dollárt ér a döntőbe jutás az al-Hilal játékosainak a klubvilágbajnokságon

Al-Valíd bin Talal szaúdi herceg fejenként 266 500 dolláros (96,5 millió forint) bónusszal jutalmazza meg az al-Hilal labdarúgócsapatának játékosait, miután az együttes kedd este meglepetésre legyőzte a brazil Flamengót a marokkói klubvilágbajnokság elődöntőjében.

A herceg lelkes és ismert szurkolója a szaúdi csapatnak, és a közösségi médiában tett bejelentése szerint ugyanekkora összeget utal majd minden egyes futballistának, ha a szombati fináléban is diadalmaskodnak.

Az SSC szaúdi sportcsatorna beszámolója szerint az arab ország sportminisztérium félmillió riálos (133 ezer dollár) prémiumot fizet az al-Hilal labdarúgóinak a Flamengo felett aratott 3-2-es siker elismeréseként.

A szaúdi együttes a fináléban a Bajnokok Ligája-címvédő Real Madrid, valamint az egyiptomi al-Ahli szerda esti elődöntőjének győztesével mérkőzik meg.

Szaúdi csapat korábban még soha nem szerepelt a klub-vb döntőjében, és a közel-keleti ország kormánya ezt újabb sportszakmai sikerként könyvelte el a katari vb-n a későbbi győztes argentinok felett aratott válogatott sikert követően.

Az al-Hilal a szaúdi válogatott Szalem al-Davszari két tizenegyesből szerzett góljával, valamint Luciano Vietto találatával verte a Flamengót,

amely a második félidőben emberhátrányban játszott a középpályás Gerson szünet előtti kiállítása nyomán.

Vitor Pereira, a brazil alakulat edzője elsősorban a játékvezetőket okolta a vereségért, s a kedd esti, Tangerben tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, készen álltak megküzdeni az al-Hilallal, de nem tudtak mit kezdeni „a klub-vb színvonalához méltatlan bíráskodással.”

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még