Fontos

Friss hírek érkeztek műtétje után Károly királyról

Kívül még Alfa Romeo, belül már Audi: bemutatták Bottasék új F1-es autóját

| Szerző: hirado.hu
A finn Valtteri Bottas és a kínai Csou Kuan-jü révén változatlan pilótafelállással, de új vezetőséggel és jelentősen átalakított autóval vág neki az idei Forma–1-es szezonnak az Alfa Romeo csapata – derült ki a gárda keddi internetes bemutatóján. Az Alfa Sauber C43 az utolsó versenygép, amely a legendás olasz autógyártó nevét viseli, az F1-es beszállásra készülő Audi ugyanis megkezdte a csapat átvételét.

A versenyzők terén semmi sem változott az Alfa Romeónál, 2023-ban is a finn Valtteri Bottas és a kínai Csou Kuan-jü lvezethetik a versenyautókat. Az Alfa Romeo C43 formáját az olasz autógyár formatervező részlegének, a Centro Stile-nek a fiatal mérnökei alakították ki.

A svájci Hinwilben székelő versenycsapat még január végén jelentette be, hogy hivatalos képviselőként az eddigi ügyvezető igazgató, Alessandro Alunni Bravi segíti majd az új csapatfőnök, Andreas Seidl munkáját.

Seidl a rivális McLarentől érkezett, miután elődje, Frédéric Vasseur 2023-ban már a Ferrari csapatát dirigálja.

Kapcsolódó tartalom

Jan Monchaux technikai igazgató a keddi bemutatón elmondta:

áttervezték a C43 hátsó futóművét és a sebességváltó házának „csomagolását”, ennek köszönhetően az autó hátsó része még a korábbinál is keskenyebb, kompaktabb lett.

Ezzel összefüggésben a hidraulikai és az elektronikai rendszereket is újragondolták. Monchaux szerint ez jó kiindulási alapot jelent majd a február végi háromnapos tesztelésen Bahreinben.

Az alábbi képre kattintva galéria nyílik!

A csapat teszt- és tartalékpilótája a francia Théo Pourchaire lesz, aki tavaly másodikként végzett az FIA Forma2-es bajnokságban.

A hinwili alakulat nagy átalakulás előtt áll:

az F1-es beszállásra készülő Audi már bejelentette, hogy 2026-tól átveszi a csapatot, a német gyártó januárban ennek megfelelően tulajdonrészt vásárolt a Sauber AG-ban.

Éppen ezért az idei lesz az utolsó év, amikor a Sauber autói az Alfa Romeo nevét és logóját viselik, az olaszokkal kötött partnerség az idény végén megszűnik.

Kiemelt képen: Az Alfa Romeo Sauber idei Forma–1-es autója, az Alfa Romeo C43 bemutatója a csapat székhelyén, a svájci Hinwilben, 2023. február 7-én (forrás: Alfa Romeo Racing)

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="9120847" align="aligncenter"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/7/2023/02/Alfa-Romeo-Sauber-C43_felulrol-1-1024x768.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Ajánljuk még