Rendkívüli

Orbán Viktor: Pedofil elkövetők számára nincs kegyelem

Cristiano Ronaldót még az ág is húzza, megdöntötték földöntúlinak hitt rekordját

| Szerző: hirado.hu
Eddig Cristiano Ronaldót tartották a futballgyepen a magasugrás világbajnokának, azonban váratlanul fordult a kocka, és megdöntötték – írta a Világgazdaság. 

A sokak által minden idők legnagyobb futballistájaként ünnepelt Cristiano Ronaldo sok mindenre képes volt, amire mások nem, például mindenkinél magasabbra ugrott akció közben, de ez a rekordja megdőlt, legalábbis az olasz bajnokságban.

Aki a veterán portugálnál is magasabbra ugrott, nem más, mint Victor Osimhen, a Napoli huszonháromszoros nigériai válogatott csatára. A 24 éves Osimhen a Spezia ellen idegenben 0-3-ra megnyert mérkőzésen szerzett két góljából az egyik úgy született, hogy a csatár előtte 2,58 méterre lőtt ki.

Ronaldo 2019-ben a Serie A-ban a Juventus játékosaként a Sampdoria ellen játszva 256 centiméterre emelkedett.

A Transfermarkton 70 millió euróra értékelt Osimhennek, aki ebben a szezonban 17 meccsen 16 gólt szerzett, a plafont mégsem kell kirúgnia örömében, hiszen ez nem az abszolút rekord.

Ronaldo tíz éve, 28 évesen, akkor még a Real Madridban a szinte emberfelettinek tűnő 2,93 méteres magasságba ugrott fel a Manchester United ellen játszott Bajnokok Ligája mérkőzésen.

A most 38 esztendős, nemrég Szaúd-Arábiába igazolt portugál sztárnak már kevesebb az esélye, hogy még nagyobbat ugorjon, a sokkal fiatalabb Osimhen azonban megcélozhatja akár ezt a rekordot is.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Cristiano Ronaldo, a Manchester United (b) és Declan Rice, a West Ham játékosa az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott Manchester United–West Ham United mérkőzésen Manchesterben 2022. október 30-án (Fotó: MTI/EPA/Andrew Yates)

Ajánljuk még