Aktuális

Utakat, vízvezetékeket tett tönkre a hömpölygő láva Izlandon

Rendkívül népszerűek voltak a kézilabda-világbajnokság közvetítései az M4 Sporton

| Szerző: hirado.hu
Népszerű sport hazánkban a kézilabda, amelyet jól mutat a vasárnap Dánia győzelmével véget ért férfi kézilabda-világbajnokság nézettsége is. Az olimpiai kvalifikációs torna, amelyen hazánk válogatottja végül a 8. helyet szerezte meg, minden mérkőzését élőben követhették az M4 Sporton és az m4sport.hu oldalon. A 42 élő mérkőzésbe összesen 2 millió 15 ezer fő nézett bele legalább egy percre, ez a teljes népesség 23,8 százaléka.

 

A címvédő dán kézilabda-válogatott 34–29-re legyőzte Franciaországot az olimpiai kvalifikációs világbajnokság vasárnap esti döntőjében, sikerével pedig 2019 és 2021 után zsinórban a harmadik tornáján zárt az élen. A magyar férfi kézilabda-válogatott a vasárnap délutáni helyosztón kétszeri hosszabbítást követően 36–35-re kikapott Egyiptomtól, ezzel pedig az olimpiai kvalifikációt érő 8. helyen zárta a tornát.

A kézilabda-világbajnokság összecsapásai nagyon népszerűek voltak, több nemzetközi labdarúgó meccs nézettségét is megelőzték. „Nem volt olyan futball-mérkőzés a hazai televíziós piacon, az M4 Sport közvetítéseit leszámítva, amely olyan népszerű lett volna, mint a kézilabda-vb találkozóinak esti, főműsoridős közvetítései. Ez jól mutatja, hogy a kézilabda mennyire népszerű sport hazánkban. Sok embert ültet a képernyők el, főként, ha van magyar érdekeltség és siker, valamint, ha olyan világsztárokat láthatnak, mint akiket meg tudtunk mutatni a világbajnokság alatt a csatornán” – mondta Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója az M1 Nemzeti Sporthíradójában.

Kapcsolódó tartalom

A svéd-lengyel közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság legnézettebb mérkőzése a Magyarország – Zöld-foki Köztársaság összecsapás volt. A televíziónézők 10,6 százaléka követte a találkozót élőben az M4 Sporton, 600 ezren kapcsolódtak be a találkozóba és 341 ezren követték a csatornán. A top 3 mérkőzésbe ez után még a Portugália – Magyarország, majd a Dánia – Magyarország meccsek kerültek.

A vasárnap zárult izgalmas vb minden mérkőzését élőben követhették a Magyar Olimpiai Csapat hivatalos otthonán. Az M4 Sporton a továbbiakban is a hazai és a világ sportéletének legjelentősebb sorozatait és versenyeit láthatják, köztük az ötkarikás játékokat is, amelyet a 2024-es párizsi olimpiai játékoktól egészen 2032-ig az M4 Sporton és a magyar közmédia csatornáin nézhetnek.

A kiemelt képen a magyar férfi kézilabda-válogatott. (Forrás: MTI)

Ajánljuk még