Legfrissebb

Lövöldözés tört ki a Kansas Cityben rendezett Super Bowl-ünnepen, többen megsérültek

Németh András az élvonalba vágyódik a Hamburggal

Németh András szeretné feljutáshoz segíteni új csapatát, a német labdarúgó másodosztályban szereplő Hamburger SV-t.

A 20 esztendős magyar válogatott támadót az M1 szólaltatta meg azt követően, hogy pénteken bejelentették 2026 nyaráig szóló szerződtetését.

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült ez januárban. Mostantól százszázalékosan koncentrálhatok a klubra, a fejlődésemre és egy jó felvezetés lehet a márciusi válogatott meccsek előtt” – nyilatkozta a támadó, aki a belga Genktől szerződött a Bundesliga 2 második, azaz feljutó helyén álló együtteshez.

„Az első hat hónap valószínűleg a beilleszkedésről szól majd, meg kell tanulnom a nyelvet, de persze bizonyítani is szeretnék, hozzásegíteni a csapatot a Bundesligába jutáshoz” – tette hozzá Németh András, aki tavaly novemberben góllal debütált a magyar válogatottban.

A csatár elmondta, az angol Championshipben szereplő Sunderland is nagy erőket mozgósított a megszerzéséért, neki azonban „nagyon tetszett a hamburgi projekt”:

„Szép, domináns futballt játszik a Hamburg, sok helyzetet kreál a centernek. Megkönnyítette a döntést, hogy sokat beszéltem az edzővel is, mielőtt idejöttem” – mondta a Marco Rossi szövetségi kapitány által is „bátorított” magyar csatár, aki szerint a Hamburg egy nagy múltú klub, amelynek mindenképpen az élvonalban van a helye.

A Hamburg vasárnap a Braunschweig együttesét fogadja a Bundesliga 2 idei első, 18. fordulójában.

Ajánljuk még