Aktuális

Családja és barátai kísérik ma utolsó útjára Baumann Péter főhadnagyot

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

F1-es képviselőt nevezett ki az Alfa Romeo új csapatfőnöke mellé

| Szerző: hirado.hu
A Sauber AG ügyvezető igazgatóját, Alessandro Alunni Bravit nevezték ki az Alfa Romeo Forma–1-es csapat képviselőjévé. A svájci-olasz gárda vezetője főként reprezentációs feladatokat lát majd el Andreas Seidl csapatfőnök mellett – jelentette be az Alfa Romeo Sauber istálló csütörtökön.

Másfél hónapon belül másodszor alakította át Forma–1-es csapatának vezetését az Alfa Romeo. Miután az eddigi csapatvezető, a francia Frédéric Vasseur a Ferrarihoz távozott, decemberben az Alfa Romeo Sauber Andreas Seidlt, a McLaren eddigi csapatfőnökét szerződtette a csapatigazgatói posztra.

Alessandro Alunni Bravi (balra), az Alfa Romeo Sauber F1-es istálló képviselője és Andreas Seidl csapatvezető Hinwilben, 2023. január 26-án. (forrás: Alfa Romeo Racing Media)

A svájci Hinwilben székelő istálló csütörtökön bejelentette, hogy mostantól

az olasz Alessandro Alunni Bravi lesz a csapat reprezentánsa (képviselője) a hivatalos eseményeken, így például az F1-es sajtótájékoztatókon is. Az olasz menedzser pozíciója hasonló lesz a csapatfőnökéhez, vagyis egy szinten áll majd Seidllel.

„Szeretném megköszönni Andreasnak (Seidl) és részvényeseinknek a bizalmat, és megismételni elkötelezettségemet. Mindent megteszek azért, hogy megfeleljek az elvárásoknak, és a lehető legjobban képviseljem a csapatot” – mondta Alunni Bravi.

„Tudatában vagyok az előttünk álló feladatok és kihívásoknak nagyságának. Alázattal közelítek az új feladatomhoz, tudva azt, hogy egy erős csapat tagja vagyok, és (…) hogy minden rendelkezésünkre áll a sikeres jövőhöz” – tette hozzá.

Alunni Bravi korábban az F3000-ben, majd a GP2-bajnokságban szereplő Coloni és Trident csapatok sportigazgatója volt, és részt vett tehetséges fiatal pilóták menedzselésében is.

Az Audi még októberben jelentette be, hogy 2026-ban a Sauber partnereként csapatot indít a Forma–1-ben. Seidl, majd Alunni Bravi kinevezése szakemberek szerint az ingolstadti gyártó beszállásának előkészítését szolgálja.

Kapcsolódó tartalom

Az Alfa Romeo Sauber 2023-ra megtartotta tavalyi versenyzőit, a finn Valtteri Bottast és a kínai Csou Kuan-jüt. A gárda idei versenyautóját, az Alfa Romeo C43-ast február 7-én mutatják be Hinwilben.

Ajánljuk még