Fontos

Zelenszkij szerint Putyin a NATO megtámadását tervezi

Sokba kerülhet a vb-arany a PSG-nek – Messi ismét klubot válthat

| Szerző: hirado.hu
Újabb fordulat állhat be Lionel Messi ügyében. Bár sokáig arról szóltak a hírek, hogy az argentin klasszis hosszabbít a Paris Saint-Germain csapatával, sajtóhírek szerint a frissen megszerzett világbajnoki cím változtathatott a hétszeres aranylabdás álláspontján.

Lionel Messi meggondolta magát, nem biztos, hogy hosszabbít a francia első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő PSG-vel – számolt be a Marca.

A 35 éves futballista 2021-ben hagyta el nevelőklubját, a Barcelonát, mivel anyagi problémái miatt a csapat nem tudta kigazdálkodni a fizetését. Messi akkor kétéves szerződést kötött a katari tulajdonú PSG-vel, így ha nem születik megegyezés a felek között, akkor idén nyáron ismét ingyen igazolhatóvá válik a hétszeres aranylabdás.

Kapcsolódó tartalom

A spanyol lap szerint Messi és a klub között nem történt érdemi előrelépés a szerződéshosszabbításról szóló tárgyalásokon, ráadásul a hazájával 2022-ben vb-aranyat nyerő játékos gondolkodásmódján változtatott a hőn áhított cím elhódítása.

Állítólag Messit most már kevésbé érdeklik a nemzeti bajnokságok, kupák és a Bajnokok Ligája, inkább szeretné ismét otthon érezni magát. Ezt a felvezetést követően nem meglepő módon ismét képbe került a Barcelona, mint régi-új állomás a labdazsonglőr karrierjében. Messi a katalán klubnál eltöltött ideje alatt 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett és 303 gólpasszt osztott ki, és a klub legendájává vált.

A PSG-vel eddig 55 mérkőzésen 24 gólig és 29 gólpasszig jutó argentin kegyeiért azonban más csapatok is sorban állnak. Sajtóhírek szerint az amerikai Inter Miami, az argentin Newell’s Old Boys és a szaúdi Al-Hilal is szívesen lecsapna minden idők egyik legjobb labdarúgójára.

Kiemelt kép: az argentin Lionel Messi a legjobb játékosként elnyert díjjal megcsókolja a vb-trófeát, miután csapata 4–2-re győzött a katari labdarúgó-világbajnokság döntőjében játszott Argentína-Franciaország mérkőzés 3–3-as hosszabbítása utáni tizenegyespárbajban a Loszaíl Stadionban 2022. december 18-án (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

Ajánljuk még