Aktuális

Leszállt a Holdra az első japán holdjáró

Magyar szövetségi kapitány: Nem harcoltunk, ez az én felelősségem

José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány szerint az ő felelőssége, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai nem harcoltak, nem küzdöttek megfelelően, ezért 40-23-ra kikaptak a címvédő Dániától az olimpiai kvalifikációs világbajnokság szerdai negyeddöntőjében, Stockholmban.

„Sokat beszélgettünk arról, hogy azt akarom látni, harcolunk, beleadunk mindent, megpróbálunk nyerni, és akkor lehet bármi a végeredmény. Most azonban nem tettük ezt meg, nem végeztük el a dolgunkat, és ha egy olyan csapat ellen, mint Dánia, nem harcolsz, akkor ez történik. Ez az én felelősségem, én vagyok a kapitány” – mondta a lefújás után az interjúzónában a magyarok spanyol edzője.

Hozzátette, számítottak rá, hogy ilyen gyors kézilabdával kezdenek majd a skandinávok, de szerinte csapata még nem áll készen az ilyen mérkőzésekre.

Felidézte, hogy jól kezdtek, Mikler Rolandnak volt néhány védése, de a folytatásban nem voltak kellően kemények támadásban,

nem passzoltak pontosan, nem próbálták javítani a hibáikat, hátul pedig nem blokkoltak eleget. Helyette elkezdték eladni a labdákat, amiből egymás után lőtte góljait az ellenfél. „Az első tizenöt percben nem volt könnyű dolguk a védelmünkkel, de utána minden átbillent, nem értünk vissza védekezni, az ő kapusuk pedig remekül védett” – magyarázta Rodríguez.

Bánhidi Bence elmondta, szerinte sem volt váratlan, amit ellenfelük produkált, számítottak arra a taktikára, hogy lerohanják őket a rendkívül gyors támadósorukat kihasználva.

„Védekezésben nagyon sok labdát szereztek és sok védésük is volt. A támadásunk ma katasztrofális volt, nem azt játszottuk, amit a szövetségi kapitányunk kért, ezekből pedig mindig gyors gólokat kaptunk” – idézte fel a Szeged beállója, akinek ezúttal csupán egy kapura lövése volt, de gólt nem szerzett.

Hangsúlyozta, kemény védekezésre törekedtek, de ez nem jött össze.

A legfőbb különbségnek azt tartja, hogy a dánok körülbelül 15 gólt lőttek gyorsindításból, a magyarok pedig csak kettőt. „Nem mondanám, hogy ekkora a különbség a két csapat között, de teljesen más dimenzióban kézilabdáztak” – ismerte el Bánhidi.

Mint mondta, az elején próbáltak futni, de ezekből csak technikai hibákat követtek el, nem voltak olyan labdabiztosak, mint ellenfelük, ezért nem tudták a gyors középkezdéseiket gólra váltani. A beálló elárulta, a szünetben alapos fejmosást kaptak a szövetségi kapitánytól, mondván, egy negyeddöntőben nem lehet így játszani.

„Teljes mértékben igaza volt. Sajnos, úgy éreztem ezen a mérkőzésen, hogy a tizedik perc után semmi sanszot nem adtak arra, hogy mi pariban legyünk velük” – nyilatkozta.

Hozzátette, a meccs közben próbáltak a saját játékukra figyelni, de amikor a második félidő elején felnéztek az eredményjelzőre, már nagyon nagy volt a különbség, és onnantól csak becsületből kézilabdáztak. A magyarok pénteken az 5-8. helyért Norvégiával játszanak, majd vasárnap kora délután egy helyosztóval zárják szereplésüket Stockholmban.

Ajánljuk még