Aktuális

Megúszta a börtönt a műtétekért hálapénzt követelő román főorvos

Orosz delegáció tárgyalt az UEFA főhadiszállásán

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) képviselői három órán keresztül tárgyaltak az orosz szövetség (RFSZ) küldöttségével Nyonban.

Az RFSZ és az UEFA először tárgyalt egymással azóta, hogy december 31-én az oroszok elálltak attól a tervüktől, hogy távoznak az európai szövetségből, és kérvényezik felvételüket az ázsiai konföderációba.

Az UEFA-központban rendezett megbeszélést követően ugyanakkor nem derült ki, milyen eredményre jutottak a felek, miután az orosz delegációt vezető Alekszandr Alajev RFSZ-alelnök nem válaszolt az újságírók kérdéseire, az UEFA pedig nem nyilatkozott. A Sky News azonban úgy tudja, hogy érvényben marad az oroszok kizárása az UEFA sorozataiból, a megbeszéléseket pedig februárban folytatják.

A kizárást csak az UEFA végrehajtó bizottsága oldhatná fel, amely szerdán ülésezik, de a hivatalos napirenden nem szerepel az oroszok ügye.

A nemzetközi szövetség (FIFA) és az UEFA tavaly február 28-án – négy nappal Oroszország ukrajnai inváziója után – felfüggesztette az orosz válogatott és az orosz klubcsapatok részvételét a nemzetközi sorozatokban.

Az orosz nemzeti együttes így lemaradt a katari világbajnokság pótselejtezőjéről, és nem vehet részt a 2024-es németországi Európa-bajnokság kvalifikációjában sem. A válogatott mindössze három barátságos mérkőzésen lépett pályára a szankciók bevezetése óta: a kirgiz, a tadzsik és az üzbég válogatott, vagyis csupa volt szovjet tagköztársaság ellen játszott.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még