Fontos

Látványos videókon az embercsempészek elfogása a magyar határon

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Háromszoros Európa-bajnok érkezik a birkózó-válogatottba

Újabb orosz versenyző érkezik a magyar birkózó-válogatottba, ugyanis a háromszoros Európa-bajnok Orsus Sztalvira honosítási kérelmét kezdeményezte a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) – erősítette meg a szervezet kedden.

A 30 éves Orsust – aki nagyapja révén magyar származású – nevezte az MBSZ a február elsején rajtoló Zagreb Openre, amely az UWW által szervezett rangsorverseny-sorozat első állomása.

Orsus 2018-ban és 2019-ben az 53 kilogrammban, két évvel ezelőtt pedig egy kategóriával feljebb, 55 kilóban nyerte meg a kontinensviadalt.

A legutóbbi Európa Játékok bronzérmese részt vett a tokiói olimpián, ahol 10. helyen végzett a legkisebb súlyban (50 kg).

A szabadfogású válogatottban már három volt orosz birkózó szerepel: Muszukajev Iszmail – aki nyert magyar színekben Európa-bajnokságot és vb-bronzérmet -, valamint Vlagyiszlav Bajcajev és Gamzatgadzsi Halidov.

Kiemelt képünk: Dénes Mercédesz és az orosz Sztalvira Orsus küzd a bronzéremért a nõi birkózók 53 kilogrammos súlycsoportjában a II. Európa Játékokon a minszki Sportpalotában 2019. június 27-én. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Ajánljuk még